17 / 05 / 2024

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle yaşanan büyük yıkım ve can kayıplarının ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, dolandırıcılar boş durmuyor. Uzmanlar, depremzedeye yardım için toplanan paralara göz diken siber saldırganlara karşı vatandaşı uyarıyor.



Tüm Türkiye Kahramanmaraş’ın yanı sıra toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açan deprem felaketlerinin ardından bölgeye yardım için seferber olurken, siber saldırganlar da depremzedeler için toplanan bağışlara gözlerini dikti. Deprem, sel, kasırga ve pandemi gibi doğal afet durumlarından yararlanmaya çalışan siber saldırganların kimlik avı saldırılarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

Depremzedelere yardımda Sahte Bağış uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, siber saldırganların kendilerine yarar sağlayacak iyi veya kötü her durumdan yararlanmaktan çekinmeyeceğine dikkat çekerek bazı uyarılarda bulundu.

Siber saldırganların yapılan çalışmaları baltalamaya çalıştığını kaydeden Gültekin, insanların en savunmasız ve dikkatsiz olduğu durumlardan yararlanarak kimlik veya diğer bilgilerini çalmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmasını söyleyen Gültekin, yardım yaparken ilgili yardım kuruluşlarının resmi internet sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden açıklanan yönergeleri takip etmenin büyük önem taşıdığını, ayrıca kimlik avı amaçlı e-postalar konusunda daha dikkatli olunmasını önerdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön