06 / 07 / 2024

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle yaşanan büyük yıkım ve can kayıplarının ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, dolandırıcılar boş durmuyor. Uzmanlar, depremzedeye yardım için toplanan paralara göz diken siber saldırganlara karşı vatandaşı uyarıyor.



KİMLİK AVI SALDIRILARINA DİKKAT!

Depremzedelere yardımda Sahte Bağış uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Siber saldırganların insanların en savunmasız ve dikkatsiz olduğu böylesine trajik dönemlerde harekete geçtiğini söyleyen Gültekin, “Çeşitli fotoğraflar ve videoların yer aldığı duygusal içerikli e-postalar veya sosyal medya mesajlarıyla insanların parola ve diğer bilgilerini çalıyorlar. Ayrıca kötü amaçlı yazılımların olduğu bağlantılara tıklamaya vatandaşı teşvik ediyorlar. Bu tür kimlik avı saldırılarına karşı çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Bu yüzden bilinmeyen kaynaklardan gelen, şüpheli e-postaları veya sosyal medya mesajlarındaki bağlantıları tıklamayın. Güvenilir kaynaktan gelse bile hesabın ele geçirilmiş olabileceği kuşkusu ile gelen mesajlara şüpheyle yaklaşmak ve dikkatli olmakta yarar var. Çünkü siber saldırganlar aynı zamanda yalan ve yanıltıcı bilgiler de yayarak insanlar arasında panik yaratıyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön