28 / 07 / 2024

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle yaşanan büyük yıkım ve can kayıplarının ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, dolandırıcılar boş durmuyor. Uzmanlar, depremzedeye yardım için toplanan paralara göz diken siber saldırganlara karşı vatandaşı uyarıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


SAHTE BAĞIŞ UYARISI!

Depremzedelere yardımda Sahte Bağış uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Gültekin’in verdiği bilgilere göre, deprem felaketinden zarar görenlere yardım etmek isteyenlerin iyi niyetlerinden yararlanmaya çalışan siber saldırganlar sivil toplum kuruluşlarını taklit ediyor. Veya kendileri yardım edecekmiş gibi görünerek yapılan bağışları kendi hesaplarına aktarıyor. Siber saldırganların resmi kuruluşların açıklamalarını sosyal medyada yeniden yayınlayarak insanların güvenini kazanmaya ve kendi hesaplarına bağış yapmaya yönlendirdiğini ileri süren Hasan Gültekin, “Bu tip durumlarda bağış yapmak veya yardımda bulunmak isteyenler çok dikkatli olsun. Bu kuruluşlar tarafından yapılan açıklamaları dikkatle takip etsinler. En önemlisi bağış yaptıkları yerin bilinen ve güvenilir bir yer olduğundan emin olsunlar” diye konuştu.

Gültekin, siber saldırganların ayrıca yapılan çalışmalar baltalamak veya bilgilerini ele geçirmek amacıyla yardım kuruluşlarına siber saldırılarda da bulunduğuna dikkat çekerken, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüren kurumların ve organizasyonların internet sitelerine ve sosyal medya hesaplarına yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön