28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Prof. Dr. Naci Görür, mega kent İstanbul'un ve Türkiye'nin doğal afet sorunu olan depremi ve "Hayat Kurtaran Plan" ile afete nasıl hazırlıklı olunması gerektiğini masaya yatırdı.

İSTANBUL'DA OLABİLECEK BİR FELAKET 11 ŞEHİRDEN ÇOK DAHA FAZLA OLUR

Sputniknews'te yer alan habere göre yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Youtube kanalına konuk oldu.

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir tehdit altında olduğunu dile getiren Naci Görür, "İstanbul’da olabilecek bir felaket 11 şehirden çok daha fazla olur. Birikecek olan bu deprem molozu 100 milyon tonla bunu kurtaramazsın, çok daha fazla olur. Yani Kanal İstanbul gibi deniz kenarlarına yapacaksak, Marmara bölgesinde yaşamı sağlıksız hâle getirir yaşamı bitirirsiniz. Yalnızca insan değil'' açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması ise şöyle oldu: "Temel sorumluluğumuz dirençli şehirler var etmek ve gerçekten temel sorumluluğumuz yaşayan insanların can güvenliğini sağlamak. Sonra her şeyi düzeltebiliriz fakat bu iki şeyi sağlayamazsak gerçekten çok şey harap olur. Biz inşallah hem söylediğiniz dirençli şehir İstanbul’u var etme konusunda kararlı bir 5 sene yönettik bundan sonra da çok kararlı olacağız."

HAKKARİ DEPREMİNİN ARDINDAN DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hakkari'de yaşanan ve çevre illerden de hissedilen 4.1 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak açıklamalar yapan  Prof. Dr. Naci Görür, "Bu kuşak 6 Şubat tarihindeki depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanının değişimine uğradığı ve stresin yükseldiğini belirtti. Bu husus göz ardı edilmemelidir" demişti.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Naci Görür şunları dile getirmişti:  "Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağının üstünde. Daha önce belirtmiş olduğum gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir. Sevgiyle."

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Dacia'da şimdi araba alanlar ödemelerini Eylül'de yapıyor! Son dakika Şubat fırsatı açıklandı!

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!


Geri Dön