18 / 05 / 2024

Mimar Han Tümertekin İSÜ

Mimar Han Tümertekin İSÜ

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

Karaköy’deki Tahir Han 230 milyon TL'ye satışa çıktı!

Mimar Vedat Tek’in imzasıyla 1935'te hayata geçirilen Karaköy’deki Tahir Han, açık artırmayla satışa çıkarılacak. İstanbul Boğazı’nı gören 7 katlı tarihi bina için 230 milyon Türk Lirası muhammen değer biçildi. 1. artırma başlangıç bedelinin ise 115 milyon 30 bin Türk Lirası olduğu belirtildi.

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin lira yardım" haberlerine dair açıklama yaptı. İşte bakanlığın o açıklaması...

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

HAN Spaces yeni ofisini Piyalepaşa İstanbul'da açtı!

HAN Spaces'in Piyalepaşa İstanbul’daki 2750 metrekare büyüklüğünde ve 5 katlı yeni binası düzenlenen açılış töreniyle açıldı. İşte detaylar...

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Kastamonu Hanönü için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Hanönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Kapalıçarşı el birliğiyle restore edilmeli!

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Mimar Han Tümertekin İSÜ Haberi

Mimar Han Tümertekin İSÜ

Tümertekin, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisinde, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak, doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Asıl zor olan, basiti uygulayarak doğaya ulaşmaktır


İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisine, işlevsel tasarım kavramını genel hatlarıyla anlatarak başlayan Tümertekin, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Yaratıcılığın temeli, doğru diyalogdur

Tümertekin; “Mimari proje tasarımında; doğru soru sorulmadan, doğru cevap verilemez. İşverenin mimardan istediği ve bu bağlamda sürecin nasıl işleyeceği doğru kavranmalı.” dedi.

Birbirinden başarılı ve ünlü yerli, yabancı mimarları konuk edeceğiz

İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr....