19 / 05 / 2024

mimar Işık Aksulu

mimar Işık Aksulu

Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir’in Gazi Üniversitesi’nde arkadaşı olan Işık Aksulu kimdir? Prof. Dr. Işık Aksulu hangi ödüllere sahip? Mimar Işık Aksulu hangi işlere imza attı?

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Payzun tarafından kuruldu.

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Mimar Hakan Kıran tartışmalı projelerini anlattı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi butik otel olacak!

Irmak Group, Küçükçekmece Gölü kıyısındaki 450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi'ni butik otele dönüştürmek için izinlerini tamamladı. Otelin işletmesi için ise Les Ottomans'la flört devam ediyor.

Boğaziçi Köprüsü satışa çıkarıldı!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü son durum!

Gebze-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli bölümü olarak kabul edilen ve İzmir'i İstanbul'a bağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü satılacakmış!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Köprü için anonim şirketi kurulacakmış ve hisse senetlerinin yüzde 49'u satılacakmış. Elde edilen gelirle İkinci Boğaz Köprüsü'nün finansmanı sağlanmış olacakmış.

Körfez Geçiş Köprüsü konut projelerini artırdı!

Körfez Geçiş Köprüsü 'nün ayaklarının bulunduğu bölgeler inşaat fiyatlarının artmasına neden oldu. Mesafeyi oldukça kısaltacak köprü nedeniyle bölgelere İstanbul inşaat firmaları da yatırım yapmaya başladı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları 200 metreyi aştı!

10 milyar TL’lik İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları hızla 252 metrelik proje yüksekliğine yaklaşıyor. Köprüsü sayesinde Gebze - Yalova arası körfezden geçiş 6 dakikaya düşecek

İzmir Körfez Geçiş Köprü inşaatı son durum!

İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-lzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü yıl sonuna kadar tamamlanacak mı?

İstanbul ile İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kuleler tamamlandı...

mimar Işık Aksulu Haberi

mimar Işık Aksulu

Işık Aksulu kimdir?

Işık Aksulu 1947 yılı İstanbul doğumlu. Işık Aksulu, Şubat 1972’de Ankara Devlet Mimarlik - Mühendislik Akademisi (A.D.M.M.A. – A.M.M.Y.O.) Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi (O.D.T.Ü.) Mimarlık Fakültesi Restorasyon bölümünde Şubat 1982’de tamamladı. 


Doktorasını Mayıs 1994’te Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (G.Ü.M.M.F.) Mimarlık Bölümü’nde yaptı. 


Aksulu’nun ilgi alanları; tarihi çevre koruma , restorasyon , eski yapıya çağdaş eklemeler ve kentsel alan rehabilitasyonudur.


Işık Aksulu'nun sahip olduğu ödüller:

Altındağ Beled., Ankara Kalesi Koruma Geliştirme İmar Planı Yarışması - 3. mansiyon.


Gediz Urak, Işık Aksulu, Demet Irklı, Can Hersek, Cüneyt Kurtay, Nilgün Görer) 1988


Teşekkür Belgesi: 4-10 Kasım 1993 tarihlerinde misafir öğretim elemanı olarak Manchester Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde verilen ders ile sağladığı bilimsel katkı için Mimarlık Fakültesi adına 4 Ocak 1992’de gönderilen...