18 / 05 / 2024

mimar Mehmet Baba

mimar Mehmet Baba

Mimar Mehmet Baba kimdir? Mimar Mehmet Baba, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mehmet Baba, bugün hangi alanda ve hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Mehmet Baba..

Mehmet Ballıbaba kimdir? Nerede okudu? Kiler GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Ballıbaba ne zaman doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına ne zaman başladı? Hangi şirketlere üst düzey yönetici olarak çalıştı? İşte Mehmet Ballıbaba ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Baba Grup İnşaat Turizm Otelcilik Tekstil Gıda Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baba Grup İnşaat Turizm Otelcilik Tekstil Gıda Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Baba tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran vefat etti!

İTÜ mezunlarından Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran dün hayatını kaybetti. 

Mustafa Kulu ve Mehmet Ballıbaba, Kiler GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Kiler GYO'nun bağımsızlık beyanları bulunan Mustafa Kulu ve Mehmet Ballıbaba'nın bağımsız yönetim kurulu üye adayları şeklinde belirlenmesine karar verildi.

Mehmet Doruk Pamir kimdir?

O.D.T.Ü Mimarlık Fakültesi 1960 mezunu, mimar Mehmet Doruk Pamir kimdir? Mehmet Doruk Pamir daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Doruk Pamir'in biyografisi...

Mimar Mehmet Doruk Pamir vefat etti! 

Mimar Mehmet Doruk Pamir hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Yüksek Mimar Mehmet Orkun Sözen vefat etti!

Yüksek Mimar Mehmet Orkun Sözen vefat etti. Sözen'in ailesi ve sevenleri taziye ilanı yayınladı.

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

BJK No:1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri'ne 2 ödül birden!

Yüksek Mimar Feza Koca tarafından tasarlanan ve uygulaması yapılan BJK No:1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri projesi, bir yılda 4 ödül birden aldı. Proje, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri töreninden 2 ödülle döndü.

BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri'ne iki ödül!

Yüksek Mimar Feza Koca imzası taşıyan No:1903 BJK Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisleri, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde iki farklı ödülün sahibi olmayı başardı. 

mimar Mehmet Baba Haberi

mimar Mehmet Baba

Mehmet Baba kimdir?

Mehmet Baba, ilk ve orta öğretimini Antalya-Alanya’da, lise eğitimini ise Ankara’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde bitirmiştir.


 Mehmet Baba, 10 yıldır Baba Mimarlık’ın kurucu ortağı olarak mimarlık mesleğine devam etmektedir. 


Dünya çapında sektörel fuar ve eğitimlere katılarak serbest eğitim hayatına devam eden Baba, özellikle şantiye yönetimi konularında çalışmaktadır


Mehmet Baba projeleri..


Seranit Turkuaz Yapı Showroom (Güneşli – İstanbul)

"Seranit, kendi sektöründe sürekli yenilikleriyle ön plana çıkanbir marka… Seranit markasının İstanbul Güneşli'deki bu showroom' unu tasarlarken her şeyden önce mekanın alışılmış seramik teşhirlerinden farklı olmasını hedefledik.  Bu yüzden yaşayan mekanlarıyla canlı bir mağaza oluşturmaya çalıştık. Bu mekanlar tamamen marka ürünleri ile oluşturulmuş bir tiyatro sahnesi, tüm detaylarıyla yapılandırılmış bir sokak, VIP toplantı mekanları, SPA odaları, mutfaklar, banyolar şeklindedir... Özenle tasarlanmış...