02 / 05 / 2024

mimar Sadi Kan

mimar Sadi Kan

Mimar Sadi Kan kimdir? Mimar Sadi Kan, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Sadi Kan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Sadi Kan..

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak vefat etti!

Kuşadası eski Belediye Başkanı ve Yüksek Mimar Ömer Taylan Sağnak hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

TOKİ Başkanı Bulut: Birinci önceliğimiz kaliteli üretim olacaktır!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, “100 bin sosyal konut projesi, aynı zamanda başta müteahhitler olmak üzere müşavir, mühendis, mimar, işçi ve malzeme sektörü açısından da önemlidir. Bu doğrultuda birinci önceliğimiz kaliteli üretim olacak" dedi...

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Mustafa Palancıoğlu Mimar ve Mühendislerle buluştu!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Kayseri Şube Başkanı Fatih Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden Selçuk Mızraklı’ya ziyaret!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz ve Diyarbakır oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Mimar Feridun Alpat vefat etti!

Denizli Sanayi Odası’nın kurucusu ve Organize Sanayi Bölgesi’nin de kurucu Başkanı olan Mimar Feridun Alpat (85),Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İnşaat mühendislerinden mimar başkana tam destek!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ziyarette bulundu.

Zeki Yüksel: Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş!

Küçüklük hayalini gerçekleştirip mimar olan Gülsel İnşaat’ın sahibi ve Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, “Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş'' diye konuştu.

mimar Sadi Kan Haberi

mimar Sadi Kan

Sadi Kan kimdir?

Sadi Kan, 1954 yılında Anamur’da doğdu. 1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1981 yılında İmar ve İskan Bakanlığı Metropoliten Planlama Dairesi’ndeki çalışmaları ile Şehir Plancısı Yeterlilik Belgesi’ni aldı. 1982 yılında askerliğini tamamladı. 


1979 – 1980 yılları arasında İstanbul’da Cahit GÜNERİ Mimarlık Atölyesi’nde konut, ikinci konut, otel, çarşı, fabrika gibi projelerde mimar; 1980 Mart- 1982 Aralık tarihleri arasında İmar ve İskan Bakanlığı Planlama ve İmar Genel Müdürlüğü Metropoliten Planlama Daire Başkanlığı Çukurova Nazım Plan Bürosu’nda Mimar ve Şehir Plancısı; 1982 Aralık- 1986 Ekim tarihleri arasında Dünya Bankası ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde, ülkemizin ilk entegre turizm projesi olan Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi Müdürlüğü’nde Mimar ve Şehir Plancısı; 1986 Ekim- 1990 Aralık tarihleri arasında Güney...