15 / 05 / 2024

mimar sinan doğum yeri

mimar sinan doğum yeri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün himayelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinin ikinci gününde Sinan'ın doğum yeri olan Ağırnas' ta bir tören düzenlendi...

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

Kibariye 2 milyon dolarlık evinde doğum günü kutladı!

Kibariye, Ataşehir’de 2 milyon dolara satın aldığı evinde eşi Ali Küçükbalçık için doğum günü kutlaması yaptı. Kibariye, geçtiğimiz yıllarda 700 metrekarelik evini 2 milyon dolara almıştı.

İşte Mimar Sinan'ın muhteşem 10 camisi!

Mimar Sinan 99 yıllık ömrüne 95’i cami olmak üzere 375 eser sığdırdı. Akustiği, mimarisi, çinileri, hat yazıları, taşıdığı anlamlar ve manevi havası ile Ramazanda mutlaka gidilip görülmesi gereken 10 Mimar Sinan camisi.

TİKA'dan Somali'ye kadım doğum ve çocuk hastanesi!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını TİKA'nın sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Başbakan Yardımcısı Kaynak tarafından hizmete açıldı

Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı yarışmasında ödüller dağıtıldı!

Parktepe Evleri’nin düzenlediği “Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı-Anadolu’nun Mimari Desenleri” fotoğraf yarışmasının sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı mecliste konu oldu!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..

Ali Ağaoğlu'ndan oğlu Ali Ege için sürpriz doğum günü partisi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu,küçük oğlu Ali Ege’nin 3’üncü yaş günü kutlaması için doğum günü partisi organize etti. Kutlamaya yaklaşık 100 kişi katıldı.

Mimar ve Mühendislerden Mimar Sinan'ı anlamak paneli!

MİMAR ve Mühendisler Grubu, ''Mimar Sinan'ı Anlamak'' konulu panelde Kocasinan Belediyesi'nde buluştu. Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir ise, grup çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2017 yılında tamamlanacak!

Zemin katıyla birlikte 11 kat olacak Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önümüzdeki yıl tamamlanacak. Hastane, 62 Milyon TL’ye malolacak.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

mimar sinan doğum yeri Haberi

mimar sinan doğum yeri


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinin ikinci gününde Sinan'ın doğum yeri olan Ağırnas'ta bir tören düzenlendi.


Mimar Sinan Anma Etkinlikleri çerçevesinde Ağırnas'ta yapılan törene çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Kayseri Sinan Araştırmaları Komisyonu Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Altuntuğ, öncelikle komisyon hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mimar Sinan araştırmalarını himayesine almasından sonra Valilik önderliğinde bir komisyon oluşturulduğunu ifade eden Altuntuğ, Ağırnas ve Mimar Sinan ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Ağırnas'ta 31 tescilli yapıdan 15'inin projelerini tamamladıklarını söyledi. Altuntuğ, önümüzdeki yıl Kayseri'deki dört üniversitenin de katılımıyla uluslararası bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk da, Mimar Sinan'ın dahi sanatkar olduğunu belirterek dünyanın dört bir yanında...