02 / 05 / 2024

mimar sinan kültür merkezi nerede adana

mimar sinan kültür merkezi nerede adana

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlere verdiği "Her ilçeye gençlik merkezi" sözünü tutuyor. Daha önce Şakirpaşa ve Mimar Sinan Kültür Parkı'nda gençlik merkezi açan Büyükşehir Belediyesi Sarıçam'da da gençlik merkezi açtı....

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Atatürk Kültür Merkezi kısa sürede ihaleye çıkacak!

Mimar Melkan Gürsel, Murat Tabanlıoğlu ile birlikte Hayati Tabalıoğlu’nun mimarlık mirasını geleceğe taşıyor. Melkan Gürsel, Atatürk Kültür Merkezi’nin son durumu hakkında açıklamalar yaptı. 

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

Bell House, İngiliz kültürünü yansıtan detaylarıyla dikkat çekiyor!

İç Mimar Yasemin Arpaç ve İç Mimar Sabahattin Emir liderliğindeki Ofist tarafından yorumlanan İstanbul Gümüşsuyu’ndaki Bell House, İngiliz evsahibinin yaşam tarzını ve kültürünü yansıtan detaylarıyla dikkat çekiyor.

Rezidanslar ev kültürü ve yaşam alışkanlıklarını nasıl etkiledi?

Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, rezidansların Türk ev kültürü, kullanıcıların konfor arayışları ve yaşam alışkanlıkları üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye’nin turizmde en önemli projesi olan “Kültür Yolu” projesi hız kesmeden devam ediyor. Kültür yolu projesinde önemli isimlerden de destek geliyor. Bunlarda biri de Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay.

BIGG, çalışma kültürü çözümleriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor!

25 yılı aşkın tecrübesiyle ofis mekanları üzerine uzmanlaşan Mimar Gürhan Bakırküre tarafından kurulan Bigg, "Çalışma Kültürü Çözümleri" alanında verdiği hizmetle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

ABD İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Dünyanın en büyük külliyesi olacak, Mimar Sinan tarzını yansıtan 700 kişi kapasiteli caminin de içinde bulunduğu ABD İslam Kültür Merkezi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama birlikte yapacak.

1989 yılında Caferağa Medresesi ''kültür merkezi'' olarak hizmete açılmış!

1989 yılında Caferağa Medresesi, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından restore edilerek ''kültür merkezi'' olarak hizmete açılmış. Mimar Sinan'ın inşa ettiği 55 medreseden biri olan Caferağa'da geleneksel Türk el sanatları yaşatılacakmış.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nce düzenlenen ve Maltepe Belediyesi tarafından desteklenen “Apartman ve Site Yöneticileri Bilgilendirme Paneli”, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Me

Bekir Kamışlı: Mimarlık toplum kültürünün ifadesi!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, gerçek mimarlığın bir toplumun kültürünün ifadesi olduğunu söyledi. Mimarlar Günü Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.Mimar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı konu ile ilgili açıklama yapt

Hüseyin Sözlü: Yeni binalar kültürümüzden izler taşımalı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada, "Yeni binalarımız Türk mimarının, Türk mimarisinin eserleri olduğunu hissettirecek şekilde, geleneksel mimarimizden, bizim kültürümüzden izler taşımalı" dedi

mimar sinan kültür merkezi nerede adana Haberi

mimar sinan kültür merkezi nerede adana

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlere verdiği "Her ilçeye gençlik merkezi" sözünü tutuyor.


Daha önce Şakirpaşa ve Mimar Sinan Kültür Parkı'nda gençlik merkezi açan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Sarıçam İlçesinde gençlik merkezi açtı.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam'da gençlerin LGS ve LYS'ye hazırlandıkları, her türlü kültür sanat eğitimi alabilecekleri yeni bir kültür merkezi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


"Her ilçeye gençlik merkezi" sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmeye başladıklarını anlatan Zihni Aldırmaz, "Şakirpaşa Gençlik Merkezi'nde her yıl bin 200 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Ayrıca diğer gençlik merkezimizde de piyanodan baleye, kemandan halk oyunlarına kadar kültür ve sanat eğitimi veriyoruz. Gençlik merkezlerini her ilçeye yapacağımızı söylemiştik. Bu sözü tutuyoruz. Sarıçam'daki gençlik merkezi gençlerimize hizmet edecek. Adanalılara hayırlı olsun....