29 / 04 / 2024

mimar Ünal Şınık

mimar Ünal Şınık

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık vefat etti. Peki, Ünal Şınık kimdir? Ünal Şınık, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık..

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Müşavirlik Reklam Bilgisayar Güvenlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ülke Nevin İstanbulluoğlu tarafından kuruldu. 

Zeki Yüksel: Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş!

Küçüklük hayalini gerçekleştirip mimar olan Gülsel İnşaat’ın sahibi ve Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, “Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş'' diye konuştu.

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü neden satışa çıkardı?

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den satın almıştı. Eşit hisseli köşk, geçtiğimiz günlerde 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı...

Aydın Ünal: Her köşeden beton fışkırıyor!

Eski AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "Her köşeden, akıl almaz bir plansızlıkla beton yığınları yükseliyor" diye konuştu.

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi!

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi. 60 dakikalık belgeselin yönetmen koltuğunda Mesut Gengeç oturuyor...

Önder Ünal Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önder Ünal Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Önder Ünal tarafından kuruldu. 

Hülya Avşar kızı Zehra'nın mimar olmasını istiyor!

Hülya Avşar , kızı Zehra’nın mimar olmasını istediğini açıkladı. Avşar, Mimar olmasını çok istiyordum, bu savaşı kazanacağım" dedi.

Mimar Sinan'ın sergisi Londra'da gerçekleşecek!

Mimar Sinan'ın külliye inşaatından şehir altyapısına, seramik kullanımından detaylardaki ustalığına uzanan farklı konulardaki mimari dehası beş asır sonra mercek altına alınıyor. ''The First Starchitect" başlıklı sergi, Londra Building Center'da gerçekleşecek.

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti!

Kıbrıslı Yüksek Mimar Aydın Tayyar vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınlattı. Bizde www.emlakkulisi.com ailesi olarak merhumun ailesine başsağlığı dileriz.

TOKİ İzmir Kınık başvuruları sona erdi!

İzmir Kınık Belediye Başkanlığı ve TOKİ tarafından hayata geçirilen TOKİ İzmir Kınık projesi kapsamında 276 konut satışa çıkarıldı. TOKİ İzmir Kınık başvuruları sona erdi.

İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu için bugün son gün!

İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu için bugün son gün olarak belirlendi. Toplamda 276 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ İzmir Kınık projede konut tipleri 2+1, 3+1 şeklinde tasarlandı.

İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu bugün son!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen İzmir Kınık TOKİ Evleri başvurusu bugün son. Projede yer alan 276 adet konut satışa çıkarılıyor.

mimar Ünal Şınık Haberi

mimar Ünal Şınık

Ünal Şınık kimdir?

Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık, İTÜ Mimarlık Bölümünden 1962 yılında mezun oldu. Ünal Şınık, 1964 yılında düzenlenen Edirne Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda, Taneri Alpay ve Güner Özduman ile birlikte hazırladıkları proje ile 3. Mansiyon'a değer görülmüştü.


Şınık, serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin faaliyetlerine de katkıda bulunmuştu. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından İzmir Fuarları'nda düzenlenen Yapı Malzemesi Pavyonu, Şınık'ın bu doğrultuda katkıda bulunduğu etkinliklerdendi.


Ünal Şınık, mesleki çalışmalarını vefatına kadar Udesign mimarlık ofisinde Danışman Mimar olarak sürdürüyordu.


Ünal Şınık, 15 Aralık 2014 günü vefat etti. Şınık'ın cenazesi 16 Aralık 2014 Çarşamba  İzmir Alsancak'taki Hocazade Camisi'nde kılınacak öğle namazını takiben defnedildi.


Yüksek Mühendis Mimar Ünal Şınık vefat...