28 / 04 / 2024

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi!

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi!

Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi. 60 dakikalık belgeselin yönetmen koltuğunda Mesut Gengeç oturuyor...



Mimar Sinan, Osmanlı döneminde önemli eserlere imza attı. Eserleri bugünlere kadar gelen Mimar Sinan'ın hayatı belgeselleştirildi.


Mimar Sinan'ın hayatı "Mimarların Piri Sinan" adıyla belgesel olarak hazırlandı. Belgesel MG Yapım ve PRD ortaklığında çekildi. Belgeselin yönetmen koltuğunda Mesut Gengeç oturuyor.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mesut Gengeç konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Sadece Türk değil dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran bir dahinin hayatını anlatmaya çalıştık. Yaklaşık bir yıllık çalışmanın ürünü olan 'Mimarların Piri Sinan' belgeselinde pek çok soruya da cevap arıyoruz. Mimar Sinan'ın etnik kökeni neydi, eserlerinde Erciyes'in nasıl bir etkisi vardı, Süleymaniye Kütüphanesi'nde bulunan 4911 numaralı el yazması Tezkiterü'l Bünyan'ın sayfa kenarlarına not düşen Mimar Sinan mıydı, Ayasofya'yı geçmek için neler yaptı, kendinden sonra gelecek nesillerden tek isteği neydi ? Bu sorulara ve dahasına belgeselimizde yanıt bulmaya çalıştık." 


Belgeselde, Mimar Sinan'ın çocukluğunu Mehmet Öztürkan, gençlik dönemini Erkan Çelik, yaşlılığını ise Kamil Coşkun Çetinalp canlandırıyor. Belgesel 60 dakika uzunluğunda. Belgeselde Mimar Sinan'ın bilinmeyen yönleri ele alındı. 

 


Geri Dön