15 / 05 / 2024

Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu kentsel dönüşüm panel

Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu kentsel dönüşüm panel

Marmara Mühendis, Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu (MÜTEF) tarafından Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "İstanbul Kent Kimliği Sosyal Yaşam ve Kentsel Dönüşüm” panelinde çeşitli konular tartışıldı...

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Özasiller İnşaat Hırdavat Metal Plastik Mobilya Ve Teknik Malzemeler San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Özasiller İnşaat Hırdavat Metal Plastik Mobilya Ve Teknik Malzemeler San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Özdemir tarafından kuruldu.

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, bu statüde olan peyzaj mimarı ve iç mimarlar zam ve tazminat kapsamına dahil edildi. İşte detaylar...

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

Oyun tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation 5 (PS) için artık her şey netleşti. Bu haberimizde PlayStation 5 için  Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri ile ilgili detataylı bilgiye sahip olacaksınız

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, İstanbullulara son dakika müjdesi verdi. Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı!

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

Ford'un ilk elektrikli ticari modeli E-Transit, firmanın Kocaeli'ndeki fabrikasında üretilerek yollara çıkmaya hazır hale getirildi. Ford E-Transit'in fiyatı ve teknik özellikleri şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar...

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Volkan Keser tarafından kuruldu. 

Ardes Araştırma Teknoloji Ve Teknik Destek Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ardes Araştırma Teknoloji Ve Teknik Destek Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Ali Mantar tarafından kuruldu.

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Prosans Mühendislik Mimarlık Ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Prosans Mühendislik Mimarlık Ve Teknik Hizmetler Limited Şirketi Bakırköy’de   100 binTL sermaye bedeli ile Nihat Tekin, Volkan Solmaz tarafından kuruldu.

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu kentsel dönüşüm panel Haberi

Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu kentsel dönüşüm panel

 Marmara Mühendis, Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu (MÜTEF) tarafından Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "İstanbul Kent Kimliği Sosyal Yaşam ve Kentsel Dönüşüm” panelinde, “Şehrin Kimliği”, “Kavramsal Olarak Kentsel Dönüşüm Yöntem ve Uygulamaları” ve “Kentsel Dönüşümde Jeofizik Mühendislerinin ve Meslek Odalarının Katkıları” konuları tartışıldı. 


Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Öncel, Dumankaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay konuşmacı olarak yer aldı.


Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, “Kent Kimliği” başlıklı konuşmasında, şehrin medeniyet ve kültürel...