03 / 05 / 2024

Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

 Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

Ford'un ilk elektrikli ticari modeli E-Transit, firmanın Kocaeli'ndeki fabrikasında üretilerek yollara çıkmaya hazır hale getirildi. Ford E-Transit'in fiyatı ve teknik özellikleri şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar...



Ford Otosan, Ford'un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit’i, Kocaeli fabrikalarında hattan indi. Türk otomotiv sektörü için bir mihenk taşı anlamına gelen Ford E-Transit modeliyle Ford'un yüzde 100 elektrikli ticari araç yatırımıyla üretim kapasitesi 455 binden 650 bine çıkıyor. Ford-E Transit model ticari araçtan sonra firma elektrikli Transit Custom'ı da Ford Otosan fabrikasında üreterek Avrupa'ya ihraç edecek.

TİCARİ ARAÇ ÜRETİMİNİN YÜZDE 74'ÜNÜ YAPIYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'nin ticari araç üretiminin yüzde 74'ünü, ticari araç ihracatının ise yüzde 79'unu tek başına Ford Otosan'ın yaptığını söyledi.

Koç, "Ford Otosan'la ilk anlaşmayı imzaladığımız zaman 43 bin adet üretiyorduk. Bugün üretim kapasitemiz 450-500 bine yükseldi. Ve bu bahsettiğim rakam yeni yatırımlarla çok daha büyüyecek." ifadelerini kullandı.

 Türkiye nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön