25 / 08 / 2024

Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

 Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

Ford'un ilk elektrikli ticari modeli E-Transit, firmanın Kocaeli'ndeki fabrikasında üretilerek yollara çıkmaya hazır hale getirildi. Ford E-Transit'in fiyatı ve teknik özellikleri şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar...



Ford Otosan'ın otomotiv sanayisine yaptığı katkıları anlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün hattan indirdiğimiz ilk E-Transit devletimizin de çok büyük desteğiyle hayata geçirdiğimiz ve Türk otomotiv tarihinin akışını değiştireceğine inandığımız yatırım planımızın ilk meyvesidir. Ancak Ford Otosan olarak Türkiye'nin lokomotifi otomotiv sanayinin dönüştürme gayretiyle yaptığımız yatırımlar bunlar da sınırlı kalmadı. Bu bağlamda geçtiğimiz ay yine ülkemiz otomotiv sektörü adına heyecan duyduğumuz iki açıklamamız daha oldu. Ford Otosan son olarak Ford Avrupa'nın Romanya'daki fabrikasını bünyemize katmak üzere anlaşmaya vardık.

"GLOBAL ÜRETİCİ KONUMUNA GELDİK"

Bu anlaşma bizi global bir üretici konumuna getirecek ve sonucunda tasarımını ve mühendisliğini kendi yaptığımız yeni nesil Courier'i ve şu an halihazırda Romanya'daki fabrikada üretilen Ford Puma'yı ve bunların tam elektrikli versiyonlarını da yeni fabrikamızda üreteceğiz. Bizim Ford tarafından Romanya'yı devralmamız, buranın üretimini tamamen bizim üretmemiz aslında yine Türk işçisinin Türk mühendisinin ve özellikle yine Türk otomotiv yan sanayinin başarısıdır.

 Türkiye nin ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit görücüye çıktı! İşte aracın fiyatı ve teknik özellikleri

Tüm bu yatırımların ortak gayesinin Türkiye'nin bugün ve gelecekte küresel ölçekte rekabet edebilme gücünü daha da artırmak olduğunu dile getiren Koç, bu doğrultuda otomotiv ana sanayisini giderek gelişen yan sanayi ekosistemiyle birlikte küresel üretim ağının en önemli, en vazgeçilmez oyuncularından biri haline getirdiklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön