28 / 04 / 2024

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

Oyun tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation 5 (PS) için artık her şey netleşti. Bu haberimizde PlayStation 5 için  Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri ile ilgili detataylı bilgiye sahip olacaksınız



PS5 Pro söylenti mi? Yoksa yakında geliyor mu?

Bazıları, yeni bir PlayStation 5 Pro'nun söylentilerini saçma bulabilir. Pekala, bariz tedarik sorunları nedeniyle birini yakalayamayan birçok oyuncu var. Bazı oyuncular birimlerini almak için bir maceradan geçmek zorunda kaldı ve şimdi tamamen yeni bir konsola işaret eden söylentiler var. Bu bir anlam ifade ediyor mu? Dürüst olmak gerekirse bu noktada Sony'den bir PS5 Pro beklemek pek de saçma değil.

PS5 yeni bir cihaz gibi görünüyor, ancak daha şimdiden iki yılı var. Artımlı yükseltmeleri başlatma geçmişi, Sony için yeni bir şey değil. Şirket bu trendi PS4 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle başlattı. Daha yüksek, daha yetenekli model, PS4'ün bir şey haline gelmesinden üç yıl sonra geldi. PS4, Kasım 2013'te piyasaya sürüldü ve Pro, Kasım 2016'da Slim modeliyle birlikte geldi. PS5, 2020'nin sonlarında piyasaya sürüldü, yani Kasım 2023'te konsol üçüncü yıl dönümünü tamamlayacak. Sony de aynı modeli izlerse, PS5 Pro bu yıl Kasım ayında piyasaya sürülebilir.

Bazıları, PS4 Pro'nun gerekli bir yükseltme olduğunu söyleyecektir, sonuçta PS4, 4K oyun oynamayı kaldıramadı. Piyasaya sürüldüğünde bir PS4'ü kapmak daha kolay bir işti ve PS5'te durum böyle değildi. Bu yüzden muhtemelen PS4 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle eski bir konsol gibi hissettirdi. Ancak gerçek şu ki, normal modelden sadece üç yıl sonra piyasaya sürüldü. PS5 Pro, aynı anda ışın izleme ve yüksek çözünürlüğü işlemek için daha güçlü donanım gibi önemli yükseltmelerle gelirse, yükseltme haklı çıkar.

Olası Fiyatlandırma

Sony kısa süre önce, şirketin Xbox Elite denetleyicisindeki yeni sürümü gibi görünen PS5 DualSense Edge'i piyasaya sürdü. Kutudan çıkar çıkmaz bu denetleyiciyle birlikte gelen yeni bir PS5 Pro'yu piyasaya sürmeye ne dersiniz? İş açısından bakıldığında, daha yetenekli bir PS5 Pro sonunda daha pahalıya mal olacaktı (PS4 Pro'da durum buydu), bu nedenle PS5'i seçenlere doğrudan zarar vermeyecekti. İşleri bir perspektife koymak için, PS5'in ABD'de yaklaşık 499 $ ve İngiltere'de 479,99 £ maliyeti var. Dual Sense Edge, sırasıyla 199 $ veya 209,99 £ tutarındadır. Sadece bu kontrol cihazıyla birlikte gelen bir konsolun fiyatını hayal edin. Belki de PS5 alan aynı alıcı PS5 Pro alamazdı, ancak bu görecelidir. Yeni donanımla, konsol mevcut olandan çok daha pahalıya mal olabilir. 599 $ veya hatta 699 $ fiyat etiketine ulaşıp ulaşmadığını görmek bizi şaşırtmaz.

PlayStation 5 i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

“2023, PlayStation 5 için heyecan verici olacak”

Söylentiler, bu yılın Temmuz ayında piyasaya çıkacağına işaret ediyor. Ancak bu sadece bir söylenti, Sony'den resmi bir açıklama beklememiz gerekecek. Şirket, Kasım ayına kadar gerçek bir lansmanla (konsol mağazalara ulaşır) yıl ortasında duyuru yapma eğilimindedir. Bu nedenle, Temmuz duyurusu için söylentiler gerçeklikten çok uzak değil. 2022'nin sonunda SIE Platform Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, 2023 ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı: “2022 mali yılının sonunda kümülatif satışlar 37 milyon adedi aşacak ve bunun bizim için çok önemli bir zaman olacağına inanıyoruz. platformu da. Umarım gelecek yılı (2023) dört gözle beklersiniz.”

O cümle, PS5 Pro hakkında söylentiler yaymak için bomba gibi düştü. Bununla birlikte, yeni PS5 modeliyle çıkarılabilir bir disk sürücüsüyle dalga geçtiğine inanan kullanıcıların büyük bir kısmı var. Açıklaması belirsizdi, ancak kesinlikle 2023'te bir platform güncellemesiyle dalga geçiyor. Şimdilik resmi ayrıntıları beklememiz gerekecek. Ancak bu, sızıntıların yayılmasını engellemeyecektir.

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri


Geri Dön