17 / 05 / 2024

mimari kentsel dönüşüm

mimari kentsel dönüşüm

Çevre ve şehircilik Bakanlığı hazırlanan yönetmelik taslağına göre mimari dokuya kentsel tasarım rehberi hazırlıyor...

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Sadece hak sahiplerinin sayısı kadar konut hayata geçirilen Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Gaziosmanpaşalılar, yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtan konutlara kavuşuyor.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Çiğli’de imar ve kentsel dönüşüm konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ettiler. Ziyarette, kentin mimari dokusu, imar ve kentsel dönüşüm gibi temel konuların görüşüldü.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bölgede yatay mimari esaslı örnek bir kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyledi.

İstanbul'un kentsel dönüşümü mercek altında!

Coğrafi konumu ve mimari tarihiyle dikkat çeken İstanbul'da mahalle kültürünün yok olma tehlikesi kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle Anadolu yakasında kentsel dönüşüm süreci başladı.

Eyüpsultan'ın iki mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Eyüpsultan Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliği ile Yeşilpınar ve Akşemsettin mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin yatay mimari de inşa edileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Antalya Serik'te kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ Serik Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Haksahipliği Tespit Değerleme, Kentsel Tasarım, Mimari Proje, Modelleme, Fizibilite, Uzlaşma Görüşmeleri Hizmet ve Teknik Danışmanlık Alım İşi ihalesini 31 Mart’ta yapıyor

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması”nı sonuçlandırdı.

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 621 konut yıkıldı!

Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin emin adımlarla devam ettiği ilçe güvenli ve her türlü sosyal imkânlara sahip.

mimari kentsel dönüşüm Haberi

mimari kentsel dönüşüm

Çevre ve şehircilik Bakanlığı hazırlanan yönetmelik taslağına göre her şehrin mimari dokusu ile kentsel tasarım rehberi hazırlanacak. Taslağa göre görüntü kirliliğinin önlenmesine yönelik cephe iyileştirme ve kentsel dönüşüm projeleri bu rehpere göre...