16 / 05 / 2024

Mimari kültür üzerine söyleşi düzenlendi

Mimari kültür üzerine söyleşi düzenlendi

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşide Doç. Dr. Kamuran Sami "Cebimdeki Kimlik Veya Yersel Kimlik: Yer, Zaman Ve Mekanın Halleri Üzerine Antropolojik Bir Okuma" adlı sunum gerçekleştirdi.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Mimaride odak kültür mü teknoloji mi?

Mimari ve tasarım daima hayatımızda karşımıza çıkıyor. Bölgeden bölgeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknoloji ortaya benzer çalışmalar çıkarmaya başladı. Mimari tasarımda odağımıza kültürü mü yoksa teknolojiyi mi almalıyız.

Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nde sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırılan 19’ncu yüzyıla ait sivil mimari örneği olan Gazzeli Ahmet Efendi Kültür Merkezi’nin inşaatında son aşamaya gelindi. 

Türkan Şoray Kültür Merkezi için geri sayım!

Muratpaşa Belediyesi’nin büyük açılışı için geri sayıma geçtiği, Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan Kültür Merkezi, Antalya’ya dair ayrı yeni bir kimlik kazandıran mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Gaziantep Nurdağı Kültür Merkezi’nin inşaatı başladı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Nurdağı’na kültür merkezi inşa edilecek. Toplam 9 bin 700 metrekare alan üzerine yapılacak projede inşaat çalışmaları başladı.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde 2 dönümlük alan üzerine kurulan Kültür Merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Selçuk Belediyesi Kültür Merkezi Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılan yarışmada 299 adet şartname satın alındı.

Kocaeli Yukarı Hereke Kültür Merkezi şekilleniyor!

Yukarı Hereke Kültür Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan yapı şekillenmeye başladı. 600 metrekare alan üzerine yapılan kültür merkezi 400 kişilik düğün salonuna sahip.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi için yarışma başlattı!

Selçuk Belediyesi eski soğuk hava deposu yerine yapılacak Kültür ve Gençlik Merkezi için bir mimari proje yarışması açtı.

BIGG, çalışma kültürü çözümleriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor!

25 yılı aşkın tecrübesiyle ofis mekanları üzerine uzmanlaşan Mimar Gürhan Bakırküre tarafından kurulan Bigg, "Çalışma Kültürü Çözümleri" alanında verdiği hizmetle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm ne oldu?

Bingöl Belediyesinin Kültür Mahallesi'nde 151 dönümlük alan üzerine yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için hak sahiplerinin bekleyişi sürüyor. 2011 yılında, dönüşüm kapsamına alınan mahalle savaş alanını andırıyor.

Mimari kültür üzerine söyleşi düzenlendi Haberi

Mimari kültür üzerine söyleşi düzenlendi

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşide Doç. Dr. Kamuran Sami "Cebimdeki Kimlik Veya Yersel Kimlik: Yer, Zaman Ve Mekanın Halleri Üzerine Antropolojik Bir Okuma" adlı sunum gerçekleştirdi.


Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi tarafından "Dünya Mimarlık Günü" dolayısı ile söyleşi düzenlendi. Mimarlık Söyleşilerinin 7. si olan söyleşide öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kamuran Sami ve Öğr. Gör. Derya Çakır Aydın sunumları ile katılımcılara mimarlık üzerine bilgiler verdi.


Mekanın tanımını yapan Sami, mekanın mesken ve mahrem olduğunu söyleyerek, "İnsan varsa mesken vardır" dedi. Mekanın anlam bulabilmesi için demokrasinin şart olduğunu belirten Sami, Mezopotamya'nın kültürün başkenti olduğunu ve önemini vurguladı.


Sami, ülkemizden ve çeşitli ülkelerden resimlerle mimari ve antropolojik açıdan farkları öğrencilerle paylaşarak, mimari yapının öneminden ziyade bir kültürü yansıtan en önemli dokunun renklerden oluştuğuna dikkat çekti.


Mekanların güzel,...