15 / 05 / 2024

Mimari Teknik Ressam bölümü

Mimari Teknik Ressam bölümü

Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden İnşaat Alanına geçen öğrencilerin her öğretim döneminde yaklaşık 20'si Mimari Teknik Ressamlığı Dalını tercih etmekte ve 12.Sınıfta Mimari Bürolarda mesleki eğitimlerine devam ediyor...

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Nalcı tarafından kuruldu.

Yıldız Teknik öğrencilerinden Kartal için 40 proje!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencileri Kartal için 40 proje tasarladı. Öğrencilerin projelerinin yer aldığı sergi 14 - 20 Nisan 2017 tarihleri arasında Kartal Belediye Başkanlığı binası fuaye alanında yer alacak.

Guardian Glass, Mimari Tasarım Zirvesi'nde!

Guardian Glass, 14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mimari Tasarım Zirvesi”nde, farklı yapı tiplerine ve ihtiyaçlara cevap verir nitelikte, hem görsel, hem teknik, hem de ekonomik anlamda zengin çeşitlilik sunan ürün yelpazesini sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Termo Teknik ile panel radyatörlerde kalite ve şıklık bir arada!

Panel radyatörler, mimari tasarıma ve dekorasyona en zor uyum gösteren sabit parçalar olarak biliniyor. Termo Teknik dekoratif panel radyatörleri yüksek ısıl verimleri, çeşitlilikleri, tasarımları ve 10 yıllık garantileri ile dikkat çekiyor.

TOKİ Trabzon Beşikdüzü hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

TOKİ Trabzon Beşikdüzü kentsel dönüşüm ve gelişim projesi haksahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hizmet ve teknik danışmanlık alımı ihalesi 2. oturumu bugün!

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi 3 Eylül'de!

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ikinci oturumu yapılacak.

TOKİ Malatya Derende hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

TOKİ Malatya ili Darende ilçesi kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 11.30 'de yapılacak.

TOKİ Konya Taşkent'te hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

Konya ili Taşkent İlçesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi haksahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme teknik danışmanlık alımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 11.30 'da yapılacak.

Ortahisar Belediyesi'nden yeni mahalleler için 25 ayrı mimari proje!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının mimari özelliklerini taşıması amacıyla Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşa teknik destek vereceğiz." dedi.

Efeler Belediyesi köyden mahalleye dönen evlere teknik destek verecek!

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak evlerin, depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi, vatandaşa mimari ve teknik destek verecek.

Çiğli'nin mimari yapısı konuşuldu!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli'deki mimari yapı ve planlamaya ilişkin eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, teknik kadroya ilişkin bilgi verdi.

Mimari Teknik Ressam bölümü Haberi

Mimari Teknik Ressam bölümü

Dal Şefi Adnan ERARSLAN ile görüştüğümüzde bizlere 11. Sınıf öğrencilerine atölye de haftada 22 saat Mimari Proje Çizim öğrettiklerini, bunun 12 saati elle çizim, 10 saati ise bilgisayarla çizim (AutoCAD) olduğunu belirtti. 


BU ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI 


Uygulamayı yerinde görmek için davet ettiği 'Mimari Çizim Atölyesine' girdiğimizde beyaz önlüklerle 10 öğrenci çizim masalarında aydınger üzerine rapido kalemleri ile proje çizerken karşıladılar. Burada İmar Kanunu, İmar Yönetmeliği ve Manavgat Belediyesi İmar Planı'na uygun biçimde konut planları çiziyorlardı. 

Çizdikleri projeleri görünce çok şaşırdım. Yaşları küçük olmasa onların her birini birer mimar sanabilirdim. 


RENKLİ PROJE ÇİZİYORLAR 


Daha sonra Alan Şefi Bekir YILDIRIM ve Stajyer öğretmen Ahmet MAZLUM'un bulunduğu 'Bilgisayarla Mimari Proje Çizim Atölyesi'ne geçtik. Orada da bir kat daha şaşkınlık içine düştüm. 10 kadar olan diğer gurup burada...