01 / 05 / 2024

Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Mimari Teknik Ressamlar mesleğe yetişiyor!

Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Mimari Teknik Ressamlar mesleğe yetişiyor!

Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden İnşaat Alanına geçen öğrencilerin her öğretim döneminde yaklaşık 20'si Mimari Teknik Ressamlığı Dalını tercih etmekte ve 12.Sınıfta Mimari Bürolarda mesleki eğitimlerine devam ediyor...



Dal Şefi Adnan ERARSLAN ile görüştüğümüzde bizlere 11. Sınıf öğrencilerine atölye de haftada 22 saat Mimari Proje Çizim öğrettiklerini, bunun 12 saati elle çizim, 10 saati ise bilgisayarla çizim (AutoCAD) olduğunu belirtti. 


BU ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI 


Uygulamayı yerinde görmek için davet ettiği 'Mimari Çizim Atölyesine' girdiğimizde beyaz önlüklerle 10 öğrenci çizim masalarında aydınger üzerine rapido kalemleri ile proje çizerken karşıladılar. Burada İmar Kanunu, İmar Yönetmeliği ve Manavgat Belediyesi İmar Planı'na uygun biçimde konut planları çiziyorlardı. 

Çizdikleri projeleri görünce çok şaşırdım. Yaşları küçük olmasa onların her birini birer mimar sanabilirdim. 


RENKLİ PROJE ÇİZİYORLAR 


Daha sonra Alan Şefi Bekir YILDIRIM ve Stajyer öğretmen Ahmet MAZLUM'un bulunduğu 'Bilgisayarla Mimari Proje Çizim Atölyesi'ne geçtik. Orada da bir kat daha şaşkınlık içine düştüm. 10 kadar olan diğer gurup burada bilgisayarlarla renkli olarak projelerini çiziyorlardı. Çok güzel bilgiler ve çok güzel sonuçlar elde ettiklerini, geleceğe mimarların nasıl hazırlandığını gözlerimle gördüm ve çok mutlu oldum. 

SİGORTALARI YAPLIYOR Bekir Yıldırım, bu öğrencilerin henüz 11. Sınıf olduklarını, 3308 sayılı yasa gereğince; 12. Sınıfa geldiklerinde haftanın 2 günü okulda eğitim yaptıktan sonra haftanın diğer 3 günü Mimarlık Biiroları'nda beceri eğitimi gördüklerini, bu eğitimleri sırasında da okulca sigorta yapıldığını belirtti. 


Antalya Manavgat'ın Sesi


Geri Dön