24 / 07 / 2024

mimaride bütünleme nedir

mimaride bütünleme nedir

Mimaride yapılan esaslı onarımlar arasında "Reintegrasyon" işlemi de bulunuyor. Peki mimari reintegrasyon nedir? Reintegrasyon kelimesinin anlamı nedir? Reintegrasyon nasıl yapılır? İşte reintegrasyon işlemi ile ilgili bilgiler..

Bütçe dostu Realme C21 Nisan fiyatı merak ediliyor! İşte 26 Nisan 2023 fiyat listesi

Hepsi Burada'nın Nisan ayı kampanyası içinde 'Realme C21Y' modeli bulunuyor. Realme C21, yenilikçi özellikler sunmasa da, uygun fiyatlı bir telefon olarak bütçe dostu olması ile tercih edilen bir modeldir. peki 26 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Bütçe dostu Samsung Galaxy A03 indirimli fiyatıyla Migros’ta! İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Bütçe dostu Samsung Galaxy A03 indirimli fiyatıyla Migros’ta satışa çıktı. Peki, Samsung Galaxy A03 Migros satış fiyatı nedir? İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Hasan Taşçı: Çocuk şehirle bütünleşmeli!

‘Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler’ sempozyumunda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, , "Yöneticiler, çocuklara şehrin bütünlüğünden uzakta bir mekân tasavvurunda bulunmamalı, çocuk şehirle bütünleşmeli" dedi.

Gebze'nin 2015 bütçesi 223 milyon lira!

Gebze Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının 2. oturumu tamamlandı. Gebze Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumunda 2015 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 223 milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Konak Belediyesi'nin 2015 mali yılı bütçesi 233 milyon lira!

Konak Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti.Performans ve bütçe raporlarının görüşüldüğü oturumda 2015 mali yılı bütçesi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

ABD'de bütçe açığı son 6 yılın en düşük seviyesinde!

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2014 mali yılına ait bütçe açığının bir önceki yıla kıyasla yüzde 29 azalarak, 483 milyar dolara indi. Geçen yılın bütçe açığı yaklaşık 680 milyar dolar seviyesindeydi.

Kartepe Belediyesi 2015 mali yılı bütçesi 66 milyon 728 bin TL!

Kartepe Belediye Meclisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Ekim ayı toplantısının ikinci birleşiminde 2015 Mali Yılı Performans Programı ve 2015 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Mehmet Şimşek, 2015 yılına ilişkin bütçe rakamlarını açıkladı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 2015 yılı bütçe giderlerinin 472,9 milyar lira, bütçe gelirlerinin 452 milyar lira, bütçe açığının ise 21 milyar lira olarak öngörüldüğünü bildirdi...

Bakan Şimşek: Bütçe gelirleri yüzde 8,1 arttı!

Mehmet Şimşek, merkezi yönetim bütçesinin, geçen ay 9,2 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 11,9 milyar lira açık verdiğini bildirdi. Şimşek, yılın 9 ayında 313,5 milyar lira bütçe gelirine karşılık, 325,4 milyar lira bütçe gideri gerçekleştiğini söyled

Konaklamada yatırım bütçesinin yüzde 32'si Antalya'da!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi verilerine göre, Türkiye'de yapılması planlanan, inşa aşamasında bulunan konaklama tesisleri için ayrılan toplam bütçede Antalya'nın payı yüzde 32 oldu

mimaride bütünleme nedir Haberi

mimaride bütünleme nedir

Reintegrasyon nedir?

Mimaride reintegrasyon, "bütünleme" anlamına geliyor. Bir bölümü hasar görmüş ya da yok olmuş yapı ve öğeleri ilk tasarımlarındaki bütünlüğe kavuşturacak biçimde geleneksel veya çağdaş malzeme kullanarak tamamlama işlemine "bütünleme - reintegrasyon" deniliyor.


Reintegrasyon - bütünleme nasıl yapılır?

Bütünlemeyi yönlendiren etmenler estetik, işlevsel ya da strüktürel denge kaygıları olabilir. Yıkık durumda göze hoş gelmeyen bir yapı bütünlenerek, hem estetik bütünlüğüne kavuşur, kullanılabilir duruma getirilir hem de tümüyle yok olmaktan kurtarılabilir.


İlk yapılışındaki işlevini yitirmiş, tekrar kullanılamayacak durumda olan arkeolojik yapıların bütünlenmesi söz konusu değildir. 


Arkeolojik ve peyzaj değeri taşıyan kalıntıların sağlamlaştırılarak korunması daha uygun bir yaklaşımdır.

Bütünleme yapabilmek için ilk tasarıma ilişkin sağlıklı veriler gereklidir; örneğin bir son cemaat yerinin yarısı yıkılmışsa, tekrar eden öğelerin varlığından ve simetriden yararlanılarak bütünleme yapılabilir. 


Bütünleme ancak gerçek yapısal...