02 / 05 / 2024

mimarlar derneği gezi parkı

mimarlar derneği gezi parkı

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Taksim Gezi Parkı ile ilgili gazeteye ilan verdi...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği eğitimlerine başlıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, daha önce sınırlı konularda yaptığı eğitimlerin kapsamını genişletilerek bu sene TSMD Akademi adı ile yeni bir program başlatıyor. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden Sign of the City Awards'a destek!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, Sign of the City Awards etkinliğine destek verdiğini açıkladı. Türk Serbest Mimarlar Derneği, "Sign of the City 2017" Ödülleri'nin jurisinde yer alacak.

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği yeni yönetimini seçti!

2017- 2018 dönemi 22. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Türk Serbest Mimarlar Derneği yeni yönetimini belirledi.

Mimarlar Derneği 90. yılını kutlayacak!

1927'de kurulan Mimarlar Derneği 90. yılını kutlayacak. 18 Şubat'ta gerçekleşecek kutlamada mimarlığı yeniden düşünmek konusu tartışılacak.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 12. kez ödül verdi!

Bilkent Otel'de düzenlenen gecede başarılı projeler ve mimarlara ödülleri verildi. Türk Serbest Mimarlar Derneği bu yıl 12'nci kez ödül dağıttı.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği sergisi 19 Ocak'ta!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, 19 Ocak’ta Teşvikiye’deki FMV’na ait Galeri Işık’ta, üyelerinin projelerinden oluşan bir sergi açıyor.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nden ABD'ye gezi!

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) yönetimi ve üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri'ne 10 günlük gezi düzenledi. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, geziyle ilgili bilgi verdi..

mimarlar derneği gezi parkı Haberi

mimarlar derneği gezi parkı

İSTANBUL SMD


Birbirimizi Dinleme Zamanı 


İstanbul'un kent planlamasında yaşanan çarpıklık,  yeni bir kent siyasetinin oluşumunda etkileyici oldu.


Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı korumak isteyen gençler, bu yeni siyasetin mesajının taşıyıcıları oldular. Bu mesajı da yeşil alanlarına, kent tarihine ve kimliğine sahip çıkarak vermekteler.


Keyfi ve tek yönlü kararlarla, İstanbul kentini yeniden biçimlendirme hamleleri kentin yeşili, yerleşik dokusu, tarihi ve kültürel çevresini giderek yok etmektedir.



Doğal ve fiziksel çevre hepimizindir. Karar alıcı kamu yöneticileri bunun bilincinde olmalıdır. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği olarak bizler, çevreye yönelik kararların alınma sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulama sorumluluğunu hissediyoruz.


Kamu yönetimi katılımcı ve şeffaf olmalı, yerel yönetimler dışlanmamalıdır.


Kentin doğal ve kültürel değerlerinin korunması ve geleceğe ilişkin planlama sürecinde, kamu yönetimi, kamusal ya da özel tüm sektör oyuncularını demokratik bir platformda...