03 / 05 / 2024

Mimarlar Odası beyoğlu binası inceleme

Mimarlar Odası beyoğlu binası inceleme

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilen incelemelerde, projeye aykırı bölümler tespit edildiğini bildirdi.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Mimarlar Odası Kayseri şubesinde yeni yönetim belli oldu!

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Eda Velibaşoğlu yaptığı basın toplantısında 13. dönem genel kurullarını yaptıklarını belirterek, yönetim listesini açıkladı.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu binasında inceleme yapıldı!

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilen incelemelerde, projeye aykırı bölümler tespit edildiğini bildirdi.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası yıkılıyor mu?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemeden sonra yıkım kararı verdi.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası projeye aykırı mı?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odasının binasıyla ilgili bir açıklama yaptı: Teras büyütülüp kaçak restorana dönüştürülmüş. Çatı arası 30 metrekarelik ikinci bir teras haline getirilmiş.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası mühürlenecek mi?

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binasına belediye yetkilileri 30 Haziran tarihinde yapılan usulsüz işlemlerin düzeltilmesi için 1 ay süre verildiğini aksi takdirde mühürleme işlemi yapılacağını belirtti.

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.

TMMOB Mimarlar Odası yönetim kurulu üyeleri İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti!

İbrahim Karaosmanoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Şube başkanı Arısal, Başkan Karaosmanoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için hayırlı olsun dileklerini sundu.

Atilla Efendioğlu Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği'nde devam kararı aldı!

Mimarlar Odası Manisa Temsilciliği, hafta sonu yapmış olduğu seçimli genel kurul ile yol haritasını belirledi. Mimarlar, 24.sü yapılan seçim ile yola mevcut başkan Atilla Efendioğlu ile devam kararı aldı...

Milli Emlak'tan Beyoğlu'nda satılık bina!

Milli Emlak, İstanbul Beyoğlu Bostan Mahallesi'nde bulunan binayı ihale ile satacak. Binanın geçici teminatı 70 bin TL olarak belirlendi

Milli Emlak'tan Beyoğlu'nda satılık arsa!

Milli Emlak, İstanbul Beyoğlu'nda Piri Mehmetpaşa Mahallesi'nde bulunan arsayı satmak üzere ihale düzenledi

Bodrum Mimarlar Odası ve MMQ Property, Mimar Namık Nidai Kürüm'ü arıyor!

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ve MMQ Property Development, Mimar Namık Nidai Kürüm ile görüşmek amacıyla gazeteye ilan verdi

Mimarlar Odası beyoğlu binası inceleme Haberi

Mimarlar Odası beyoğlu binası inceleme

İmara aykırı uygulamalarla ilgili yapı tatil tutanağı tutulurken yasal sürecin de devam ettiği bildirildi.


Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilen incelemelerde, projeye aykırı bölümler tespit edildiğini bildirdi. Beyoğlu Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belediyeye bağlı ekiplerin, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy Kemankeş Caddesi’ndeki binasında incelemelerde bulunduğu belirtildi. 


Yapılan incelemelerde, binada kurul onaylı mimari tadilat projesine aykırı olarak çatı yapılması gereken yerin terasa dönüştürüldüğü aktarılarak, projedeki terasın büyütülerek restoran olarak kullanıldığı şeklinde çeşitli uygunsuzluklar hakkında tutanak tutulduğu kaydedildi. Terasın büyütülerek, üzerinin açılır-kapanır sistemle kapatıldığının ortaya çıktığı da belirtildi.


İSKÂN ALAMADI

Açıklamada, mevcut iskânlı binaya 05.07.2010 tarihinde tadilat ruhsatı verildiği, ancak Mimarlar Odası’nın projeye aykırı uygulama yapmasından dolayı binaya yapı kullanma izin belgesi (iskân) alamadığı da...