05 / 05 / 2024

Mimarlar Odası tepki

Mimarlar Odası tepki

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden Antalya Gazipaşa'daki yapılaşmaya tepki!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden, Gazipaşa ilçesinin 3. derece doğal sit olarak tescilli kıyı şeridinin 'Turizm Tesis Alanı' olarak planlanmasına tepki gösterildi...

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Mimarlar Odası'ndan sit alanı kararına tepki!

Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanım Koşullarına İlişkin İlke Kararı'na tepki gösterdi.

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

İmar affına Mimarlar Odası'nda tepki!

Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği açıklandı. Mimarlar Odası'ndan imar affı konusuna tepki geldi. 

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Mimarlar Odası tepki Haberi

Mimarlar Odası tepki

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport kapsamında restore edileceği açıklanan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkılmasına tepki göstererek tescilli tarihi, kültürel ve mimari mirasa zarar verenler hakkında işlem başlatılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti. 



Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!


Karaköy Yolcu Salonu, Mimar Rebii Gorbon tarafından 1940'larda inşa edildi. Yapı, erken Cumhuriyet döneminin özgün yapılarından biri. Yapı, 2002'de İstanbul 1 Numaralı Kültür ve...