05 / 05 / 2024

Mimarlar Odası yıkım

Mimarlar Odası yıkım

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Şişli'de yıkım dehşeti! Her şey bir anda oldu!

Şişli'de boş bir binanın yıkımında dehşet meydana geldi. Yıkılan binadan kopan kolon hemen yanında bulunan evin oturma odasına girdi.

İnşaat mühendisleri ve mimarlardan yıkım uyarısı!

Beyoğlu'nda kaçak ve ruhsatsız 4 katlı bir binanın çökmesi sonrası uzmanlar yıkım uyarısında bulundu. İnşaat mühendisleri ve mimarlar İstanbul'da birçok binanın yıkım riski olduğunu belirterek yıkımların devam edebileceğini söyledi.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Anıtkabir'e yapılan halı sahanın yıkımı için 72 saat verildi!

Mimarlar Odası'nın Anıtkabir yerleşkesine halı saha yapıldığını duyurmasının ardından CHP 'yıkım' için 72 saatlik ültimatom verdi.

Atakule'nin yıkım ruhsatını yargı iptal etti!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) açtığı dava devam ederken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de müdahil olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme şirketin valilikten aldığı yıkım ruhsatını iptal etti

New York’taki Türkevi binasının yıkımına yaz aylarında başlanacak!

New York’ta yapılacak ‘Türkevi’nin projesinin mimarlarından Jonathan Stark, projenin son durumunu anlattı. Stark, eski ‘Türkevi’ binasının yıkımına yaz aylarında başlanacağını ve yeni binanın inşaatının bir buçuk yıl süreceğini söyledi.

Manisa Şehzadeler'deki yıkım ada bazında olmalı!

Manisa'da Şehzadeler İlçesi Murat Caddesi üzerindeki 5 katlı bina, yanındaki binanın temel kazma çalışmaları sırasında hasar gördü. Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, bu sıkıntının önüne geçmek için tek çarenin ada bazında yıkım olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binası için yıkım hızlandı!

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak.

Bina yıkım konusu kentsel dönüşümle önem kazandı!

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Burak Sezginsoy, inşaat yıkacakları uyardı. Sezginsoy, bina yıkımı çalışmalarının Mühendislik konusu olduğunu hatırlattı.

Mimarlar Odası yıkım Haberi

Mimarlar Odası yıkım

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport kapsamında restore edileceği açıklanan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkılmasına tepki göstererek tescilli tarihi, kültürel ve mimari mirasa zarar verenler hakkında işlem başlatılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti. 



Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!


Karaköy Yolcu Salonu, Mimar Rebii Gorbon tarafından 1940'larda inşa edildi. Yapı, erken Cumhuriyet döneminin özgün yapılarından biri. Yapı, 2002'de İstanbul 1 Numaralı Kültür ve...