15 / 05 / 2024

mimarların altın dönemi

mimarların altın dönemi

Yeşim ve Nami Hatırlı, 10 yıl öncesine kadar projelerde mimar isminin yer almadığını söyleyerek, konseptli özgün projenin önem kazandığı günümüzde mimarların "altın" dönemini yaşadığını vurguladı...

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Benzinli altın dönemi başlayacak diyen Hatice Kolçak gram altın için rakam verdi! Bu rakama dikkat!

Ünlü analist Hatice Kolçak Merkez Bankası faiz kararının ardından düşüşe geçen altın fiyatlarıyla ilgili 'Benzinli altın dönemi başlayacak' diyerek gram altın için rakam verdi. Bu rakama dikkat...

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Türkiye’de ne yapsan satarsın dönemi bitti!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin “Artık Türkiye’de ‘ne yapsan satarsın’ dönemi bitti. Daha planlı büyümeli, finansal enstrümanlarla sektörü güçlendirmeliyiz” diye açıklama yaptı.

Niksar TOKİ alt gelir sözleşme dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Konya Sarayönü başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü başvuru dönemi bugün başlıyor. Alt ve Orta Gelir Grubu kapsamında 2+1 ve 3+1 nitelikli 58 konut satışa sunuluyor. 

2018 gayrimenkul vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Vergi takvimine göre gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için 1. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor..

Konya Sarayönü TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ tarafından Konya’nın Sarayönü İlçesi’nde hayata geçirilen proje kapsamındaki 853 konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Kayapınar Alt Gelir Grubu'nda sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Kayapınar Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 328 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu Alt Gelir için sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Alt Gelir Grubu projesinde yer alan 328 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kentsel dönüşümde elektronik tebligat dönemi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önünün kesilmemesi gerektiğini belirterek, "Yüzlerce insanı bir kişinin kötü niyetli tavrı engellememeli. O yüzden elektronik tebligat dönemi başlıyor." ifadelerini kullandı..

Gayrimenkul vergilerinde 2. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile veraset ve intikal vergisinde 2. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor. Ödemelerin 1 ay içinde yapılması gerekiyor..

mimarların altın dönemi Haberi

mimarların altın dönemi

Mahalle kültürünün geleceğe aktarılması için geliştirilen Elit Royal'de imzaları bulunan Başkentin önde gelen mimarları Yeşim ve Nami Hatırlı, 10 yıl öncesine kadar projelerde mimar isminin yer almadığını söyleyerek, konseptli özgün projenin önem kazandığı günümüzde mimarların "altın" dönemini yaşadığını vurguladı. 


Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 


Yeşim Hatırlı: 1990 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum. 1991 yılından bu yana Nami Bey'le birlikte ofisimizi yürütüyoruz. Aynı zamanda ODTÜ Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf Stiidyosu'nda part-time öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum ve Türk Serbest Mimarlar Demeği'nin ikinci dönem başkanlığını yürütüyorum. 


Nami Hatırlı: 1984 ODTÜ Mimarlık mezunuyum. 30 yıldan bu yana mimarlık yapıyorum. Çeşitli kurumlarda görev yaptıktan sonra 3 yıl boyunca 2 ortağımla beraber serbest çalışmaya başladım. 1991 yılından bu yana da Yeşim Hanım ile birlikteyiz. 


Çalışmalarınızı hep Ankara'da mı...