19 / 05 / 2024

Mimarlığı Yeniden Düşünmek sempozyumu

Mimarlığı Yeniden Düşünmek sempozyumu

Braas Çatı Sistemleri, Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Fen - Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ile birlikte, alanında çok değerli isimlerin katıldığı bir sempozyum düzenliyor...

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

6 Şubat 2023 tarihinde ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'deki binaların riskleri yeniden gündeme geldi. Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladığı belirlendi.

Easy Apply Turizm Rehberlik Reklamcılık Ve İç Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Easy Apply Turizm Rehberlik Reklamcılık Ve İç Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Mona Kazemalması ve Reza Saneı ortaklığında kuruldu.

Whıte Tree Grup Mimarlık Dış Ticaret Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Whıte Tree Grup Mimarlık Dış Ticaret Gayrimenkul Limited Şirketi Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hadı Nıkjou  ve Mahdı Nıkjou tarafından kuruldu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türk mimarlığının Oscarı sayılan TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri, 5 Ekim 2021 tarihinde sahiplerini buluyor. 

Hdmb İnşaat Mühendislik Mimarlık Dış Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Hdmb İnşaat Mühendislik Mimarlık Dış Ticaret  Limited Şirketi Fatih’te  100 bin TL sermaye bedeli  ile Hasan Hüseyin Akderi, Mehmet Şehsuvar Balkıs tarafından kuruldu.

Pektaş Yapı Ve Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pektaş Yapı Ve Mimarlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 150 bin TL sermaye bedeli ile Okan Pektaş ve Seyithan Pektaş ortaklığında kuruldu.

Bitcoin yeniden düşüşte!

Son zamanlarda dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin, iş insanı Elon Musk'ın tweeti sonrası yeniden düşüşe geçerek 36 bin dolara geriledi. 

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

Mimarlığı Yeniden Düşünmek sempozyumu Haberi

Mimarlığı Yeniden Düşünmek sempozyumu


Braas Çatı Sistemleri,  Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ile birlikte, alanında çok değerli isimlerin katıldığı bir sempozyum düzenliyor. 19 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşecek “Mimarlık ve Felsefe: Mimarlığı Yeniden Düşünmek” başlıklı sempozyumda mimarlık kavramı felsefi açıdan inceleniyor; mimarlık ve felsefe arasındaki yakın bağ masaya yatırılıyor.

Mimarlığın felsefeyle ilişkisi, mimarlığa felsefece bakış, öteden beri mimarların ve filozofların gündeminde ağırlıklı olarak yer alıyor. Mekân olarak kentlerin durumu, kenti hep yeniden oluşturan mimarın; kenti nasıl algıladığı, geçmişin ve şimdinin yüküyle kentin geleceğine nasıl baktığı ve onu nasıl kurguladığı günümüzde her zamankinden daha çok önem taşıyor.

”Mekân yaratan ya da oluşturan bir özne olarak “mimar” günümüzde ne durumda? Mimarlar bilen, eyleyen, değiştiren özneler olarak kendilerini, yaptıkları işi nasıl değerlendiriyor? Mimari...