02 / 05 / 2024

mimarlık sergisi

mimarlık sergisi

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında dün gerçekleşen 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

Samsun'da 14. Ulusal Mimarlık Sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından "14. Ulusal Mimarlık Sergisi" açıldı. . 19-30 Nisan tarihleri arasına kadar açık olacak olan serginin açılış konuşmasını Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu yaptı.

Mimarlık Yıllığı 2014 sergisi 29 Nisan'da!

29 Nisan 2015 Çarşamba günü Studio-X İstanbul’da, Kalebodur sponsorluğunda gerçekleşecek Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi saat 19.00’da başlayacak.

ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014'te açılıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya'nın ortak çalışması olan ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014 tarihinde açılıyor. 14 Aralık'a kadar devam edecek olan sergi Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yapılacak.

Murat Tabanlıoğlu, Hafıza Mekanları'nın küratörlüğünü yapacak!

Venedik Bienali Uluslararası mimarlık sergisinde Türkiye'nin de kalıcı bir mekanı var artık. Arsenale'de ziyaret edilebilecek ulusal pauyonun ilk projesi olan "Hafıza mekanlarının küratörlüğünü ise Murat Tabanlıoğlu üstleniyor.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Basamaklar'19 TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılışını yaptı!

TürkSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi “Basamaklar”a TSMD Mimarlık Merkezi 6. kez ev sahipliği yaptı...

Mimarlık Yıllığı Sergisi HOM Design Center'da açıldı!

HOM Design Center, “Mimarlık Yıllığı” sergisine ev sahipliği yapıyor. 70’e yakın projeyi buluşturan serginin kapıları 16 Temmuz'a kadar açık.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın AKM Berlin sergisi başladı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın “Recomposing AKM – AKM'yi Yeniden Oluşturmak” adlı sergisi, 15 Mart akşamı kültür, sanat ve mimarlık dünyasının önemli isimlerini buluşturan bir törenle kapılarını açtı. 

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 26 Mayıs - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mimarlık Yıllığı 2016 sergisi 25 Nisan'da!

Mimarlık Yıllığı 2016 sergisi 25 Nisan Salı günü saat 19:00'da gerçekleşecek. Sergide, 140 proje arasından seçilen 49 projenin sergilenecek.

Venedik Mimarlık Bienali'ndeki Türkiye Pavyonu Archinect ve Monocle'da!

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında, Pritzker ödüllü Şilili mimar Alejandro Aravena küratörlüğünde, Reporting from the Front başlığıyla gerçekleştiriliyor.

AKÜ İç Mimarlık öğrencilerinden yılsonu sergisi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yılsonu sergisi düzenledi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi açıldı!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, “Darzana” isimli projeyle açılış yaptı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

Samsun'da 14. Ulusal Mimarlık Sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından "14. Ulusal Mimarlık Sergisi" açıldı. . 19-30 Nisan tarihleri arasına kadar açık olacak olan serginin açılış konuşmasını Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu yaptı.

mimarlık sergisi Haberi

mimarlık sergisi

15. Venedik Mimarlık Bienali’nden, kafam ve yüreğim dünyanın dört bir yanından önerimler, tartışmalar, tasarılar, zengin deneyimler ve paylaşımlarla dolu döndüm... Tümü de bireyin, toplumun, çevrenin, doğanın mutluluğuna yönelik mimari ve sanatsal yaratıcı düşünceler ve düşler içeriyordu...


Hayal kurma odaları 

Venedik Mimarlık Bienali’nin genel çerçevesini çizdiğim (26 Mayıs) ve Türkiye Pavyonu’nu anlattığım (27 Mayıs) yazılarımdan sonra, bugün dünyanın farklı köşelerinden yansımalar... Kimi örnekler: 

Japonya Pavyonu’nda 2011 büyük depreminden sonra, depreme karşı geliştirilen mimari çözümler... 

Almanya: Merkel’e göz kırpıyor gibiydi. “Almanya: Yeni evimiz” ya da “Almanya: Ev Sahibi” der gibi sığınmacıları ağırlayan politika, kültür ve mimari sentez... 

İngiltere Pavyonu radikal bir öneri getiriyordu: “Yuva” kavramını, birkaç saate, birkaç güne, birkaç aya, birkaç yıla göre ayarlıyordu. “Hiçbir şeye sahip olma, her şeyi paylaş”tan; “Yuva, WiFi olan yerdir”den...