05 / 05 / 2024

mimarlık zor meslek mi

mimarlık zor meslek mi

Birçok sosyal tesis, konferans, sinema ve spor salonları gibi mekanların tasarımı ve restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren Mimar Leyla Yücel: ’’Biz inşaatın modacısı değiliz. Karalama yapan bir ressam da değiliz.'' dedi.

Eıght Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eıght Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Aykut Baş ve Erdem Zor ortaklığında kuruldu.

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zor Art Yapı Mimarlık Ve İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Zor tarafından kuruldu.

Zor Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zor Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Mehmet Zor tarafından kuruldu.

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

Mimarlık basittir, zor olan basiti yapmaktır!

YEM'de gerçekleştirilen Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında mimarlık konusu mercek altına alınıyor. Mimarlık Haftası etkinlikleri 6 Ekim'e kadar devam edecek.

Mimarlık, çok sorumluluk taşıyan bir meslek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ayşe Tatari bugün köşesinde "Mimarlık, şehircilik ve iç mimarlık" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.

Rifat Çelebi: Mimarlık derin bir meslek!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rifat Çelebi yaptığı açıklamada "Mimarlık; sadece mekan yaratmak olarak açıklanamayacak kadar derin bir meslek" dedi

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

Tebernüş Kireçci'nin Emlak Kulisi'nde konuğu: DB Mimarlık'ın kurucusu Bünyamin Derman!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk'teki programı Emlak Kulisi'nde DB Mimarlık'ın kurucusu Bünyamin Derman'ı ağırlıyor

mimarlık zor meslek mi Haberi

mimarlık zor meslek mi

Bizim meslekte mimari disiplin vardır. Bir mimar tasarımını yaparken taşıyıcıdan elektrik tesisatına, mekanik tesisattan pis su giderlerine kadar görünür ve görünmez herşeyi düşünmek zorundadır’’ dedi.





2001 yılında dekorasyon işleriyle başlayan çalışmalarını 2007 yılında mimarlık ile taçlandıran Yücel, inşaat sektörünün mimarlarla çalışarak bakış açısını değiştirdiğine dikkat çekerek, ’’10 -15 yıl önce müteahhitler kendi başlarına çalışırdı. İnşaatın döşemesini, zemin katlarını ve hatta dairelerin boyalarını kendileri tamamlayıp bu şekilde yol alırlardı. Müteahhitler, mimara sadece ruhsat işlemleri için imza yetkisinden dolayı küçük meblağlarla ilgili prosedürü yürütmek için irtibatlı olurlardı. Şu anda geldiğimiz nokta inanılmaz derecede farklılaştı. Artık inşaat sektörü de globalleşti. Malzeme farklılıkları müteahhitlerin iş akışına da girdi. Müteahhitler bu malzemelerin çeşitliliğini çok fazla inceleyemiyorlar. Bu alanda bir birikim de yapamadılar. Özellikle tüketicilerin kullanım...