06 / 05 / 2024

Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası

Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak'ta yapıldı.

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halit Göktaş ve Muhittin Kirişçi ortaklığında kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Göktaş tarafından kuruldu. 

Mimarlık, çok sorumluluk taşıyan bir meslek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Ayşe Tatari bugün köşesinde "Mimarlık, şehircilik ve iç mimarlık" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Mimarlıkta yeni bir iklim başlasın istiyoruz!

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Marakeş Kongre Merkezi ile ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılarını uluslararası ödüllerle tescillemeye devam ediyor. Avrupa’nın en prestijli mesleki değerlendirmelerden biri olan The Plan Award 2016’da Tabanlıoğlu Mimarlık “Marakeş Kongre Merkezi” ile ödül aldı.

Mimarlıkta Telif Hakları Semineri 9 Şubat'ta!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, eğitim seminerlerinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ikincisi “Mimarlıkta Telif Hakları” konusuyla 9 Şubat 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

TSMD Eğitim Seminerleri başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak'ta yapıldı.

Nesrin Tuncel'den Gaziantepli iç mimarlara destek sözü!

Gaziantep Girişimci İç Mimarlar Derneği Yöneticileri Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. 60 üyesi bulunan dernek yöneticileri ziyaret esnasında iç mimarlığın mesleki sorunlarını dile getirdi.

Alişan Çırakoğlu: Toplumsal sorumluluk bizim ilham kaynağımız!

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası Haberi

Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.


Açılış konuşmasını TSMD Mimarlık Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Berna Tanverdi’nin yaptığı seminerde, TSMD üyesi Nami Hatırlı moderatör, Zorlu Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucu Ortağı Haluk Berberoğlu ile sigortacı gözüyle “Mimar Mesleki Sorumluluk Sigortası” açısından davet edilen Zürich Sigorta Finansal Riskler Müdürü Sevil Ertürkkonuşmacı olarak yer aldılar.


Mesleki Sorumluluk Sigortası belli bir süreden beri ülkemizde uygulanmakta ve gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında bazı idareler tarafından talep ediliyor. Proje tasarımı, mesleki kontrollük ya da danışmanlık hizmeti veren mimarlık ofisleri bu talep ile karşılaşmakta ancak hem...