25 / 07 / 2024

Mine Orhon chp

Mine Orhon chp

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhon kimdir? Mine Orhon, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhon'un biyografisi...

Mine Narin, Martı GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Martı GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mine Narin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Nurullah Emre Narin seçildi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten kira önerisi!

Önceki gün gündem değerlendirmesi yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, esnafın kira ödemelerine yönelik önerilerini dile getirdi. 

CHP'den kira ödemelerine yönelik öneri!

 CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, koronavirüsle mücadele kapsamında esnaf ve sanatkar işletmelerinin 1 Mayıs-30 Haziran 2021 tarihleri arasında doğan kira bedellerinin Cumhurbaşkanlığı tasarrufundaki yedek ödenekten karşılanması yönünde talepte bulundu. 

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

CHP'li belediyelere ait 15 bin 251 iş yerinin kira ücreti ertelendi!

Pandemi döneminde belediyeler tarafından verilen destekler kapsamında CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 15 bin 251 adet kira ücreti ertelendi.

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan kira borçları yapılandırılsın çağrısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan CHP il binası açıklaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP il binasının mühürlenmediğini belirtti. Kaftancoğlu, hukuksuz süreci başlatanlarla ilgili yarın suç duyurusunda yapacağını açıkladı.

CHP İstanbul binası mühürlendi!

CHP'nin Sarıyer Seyrantepe'de bulunan 7 katlı il binası kaçak tadilat yapıldığı gerekçesiyle denetimler sonrası mühürlendi.

Hamza Dağ'dan CHP'ye İzmir depremi eleştirisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir depremi sürecinin iyi yönetilmesi ve yaraların hızlı biçimde sarılmasının bazı CHP'li siyasetçilerde rahatsızlığa yol açtığını söyledi.

CHP’den 7 maddelik deprem önlemleri paketi!

CHP’li Ali Öztunç, CHP’nin verdiği 58 önergenin Cumhur İttifakı’nca onaylanmadığını belirtti. Öztunç, deprem komisyonu için “Komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.

Mine Orhon chp Haberi

Mine Orhon chp

Mine Orhon kimdir?

Mine Orhon, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1974 yılında mezun oldu. Yine aynı üniversitede İnşaat Mühendisliği Bölümünde “akışkan mekaniği” dalında “master” ve “doktora” yaptı. 


”Master” yaparken araştırma asistanı olarak ODTÜ’de görev yaptı. 1976 yılından itibaren ise Devlet Su İşleri’nde çalışmaya başlayarak aralıksız olarak 26 yıl çeşitli kademelerde görev yaptı. 


Bu çalışmaları devam ederken 2 yıllık bir süreyle ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde, yarı-zamanlı öğretim üyesi olarak ders verdi. DSİ Genel Müdürlüğü’ndeki görevi sırasında, Ulusal ve Uluslararası birçok projede yer aldı. A.B.D. de ve Japonya’da çeşitli eğitim programlarına katıldı.

En son “Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Daire Başkan Yardımcısı” görevindeyken emekli olarak ayrıldı. Kendisi halen teknik danışman olarak serbest çalışmaktadır. Veteran tenisçi olarak son 2 yıldır Milli Takımla Dünya Şampiyonasına katılmıştır. 


İyi...