06 / 05 / 2024

Miniatürk\'e gelen turist sayısı

Miniatürk\'e gelen turist sayısı

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasındaki 3 bin yıllık yaşanmışlığın izlerini taşıyan eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı ve 10 yıl önce açılan Miniatürk'e ilgi her geçen yıl artıyor

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Kia, Sportage modeline tam 50 bin TL zam yaptı! Sportage’e gelen zammı görenler gözlerine inanamadı!

Kia’dan Sportage ve Sportage Hibrit modellerine peş peşe zam geldi. Gelen zamların ağustos ayı kapsamında yapıldığını vurgulayan Kia, eylül ayında yeni bir zam gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

Honda Civic’e gelen zam herkesi şaşkına çevirdi! Civic’in yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

Honda, Civic modeline temmuz ayı kapsamında dev bir zam yaptığını açıkladı. Gelen zam sonrası Civic’in fiyatını görenler gözlerine inanamadı! Peki, Honda Civic’e ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

Mini Clubman'e gelen 182 bin 877 TL'lik zammı duyan inanamadı! Mini Clubman'in yeni fiyatları ne kadar? 

Mini Clubman'e gelen 182 bin 877 TL'lik zammı duyan inanamadı! Mini Clubman'in peş peşe yeni fiyatları ne kadar? İşte Mini Clubman Haziran 2023 fiyatları...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Fiat Egea Hatchback'e gelen 10 bin TL'lik Mayıs 2023 indirimini kaçırmayın! Fiat Egea Hatchback fiyatları ne kadar?

Fiat'ın en çok satan modelleri arasında yer alan Egea Hatchback'e gelen 10 bin TL'lik Mayıs 2023 indirimini kaçırmayın. Peki Fiat Egea Hatchback fiyatları ne kadar? İşte Egea Hatchback 9 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma desteklerine ilişkin açıklama yapıldı. Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücrete ara zam konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Avukatlık ücreti de zamlandı!

Artık duymayı kanıksadığımız zam haberlerine bir yenisi eklendi. 2023 senesinin daha ilk saatlerinden itibaren peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi ve avukatlık ücret tarifesinin de zamlandığı açıklandı. Peki yeni tarifeye göre en düşük ve en yüksek avukatlık ücreti ne kadar oldu?

Türkçe öğretmenleri 2023'te ne kadar alacak?

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücretin ne olacağı beklenirken, Türkçe öğretmenleri 2023 yılında maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Yılda iki kere zam yapılan öğretmen maaşları derecelerine göre belirleniyor. Türkçe Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Miniatürk\'e gelen turist sayısı Haberi

Miniatürk\'e gelen turist sayısı

    Türkiye ve Osmanlı coğrafyasındaki 3 bin yıllık yaşanmışlığın izlerini taşıyan eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk'ü 10 yılda 6,5 milyon turist gezdi. 

     Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haliç kıyısında ''Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli'' sloganıyla hazırlanan, 60 bin metrekareyle dünyanın en geniş alanına kurulan minyatür parklarından Miniatürk'ün, 2003 yılının Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını anlattı. 

     İstanbul'dan 59, Anadolu'dan 51 ve bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından 12 olmak üzere 122 maket eserin yer aldığı Miniatürk'e, her yıl talepler ve kriterler doğrultusunda bir veya iki eser ilave ettiklerini söyledi. 

     Eser üretme konusunda cimri davrandıklarını, alanda her talep edilen esere yer vermediklerini belirten Erkan, rezervlerini hızlı tüketmek...