07 / 05 / 2024

Miniatürkü ziyaret eden yabancı turist sayısı

Miniatürkü ziyaret eden yabancı turist sayısı

Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 2 milyon 966 bin 975'i yerli, 562 bin 655'i ise yabancı turistlerden oluştu. Miniatürk'e en çok ilgi gösteren yerli turistler arasında öğrenci, öğretmen, polis ve askerler yer aldı

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Özbekistan Türk Müteahhitlerin peşinde!

Resmi ziyareti kapsamında TMB’yi ziyaret eden Özbekistan İnşaat Birinci Bakan Yardımcısı İskandarov, Temmuz'da çıkaracakları yeni bir düzenleme ile ülkesinde arazi özelleştirmesine başlanacağını, bu gelişmenin Türk müteahhitler için de yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.

CHP'den Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarına ziyaret!

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, "Fikirtepe'de şu an ortada hukuken bir şirket olmasına rağmen, bu şirketin sahipleri ortada yok" dedi...

Mehmet Özhaseki'den Esat Öztürk'e ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yol yapım çalışması nedeniyle çıkan tartışmanın ardından bıçaklı saldırıya uğrayan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü ziyaret etti.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Venezuela Türk yatırımcıları bekliyor!

Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon Gordils, Türk şirketleri ile çalışmak istediklerini dile getirdi. Gordils, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Sedat Peker 15 Temmuz şehidinin ailesine ev hediye etti!

İstanbul’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Çengelköy’deki şehitlikleri ziyaret eden Sedat Peker, 15 Temmuz şehidi Burak Cantürk’ün ailesine ev, gazi Ahmet Onay’a da otomobil hediyesi verdi.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Kadir İnanır Dalaman'da 3 katlı köşk yaptırıyor!

Geçen aylarda Fethiye Belediye Başkanı'nı ziyaret eden Türk sinemasının efsane aktörü Kadir İnanır'ın Dalaman'a 3 katlı bir köşk yaptırdığı ortaya çıktı.

Miniatürkü ziyaret eden yabancı turist sayısı Haberi

Miniatürkü ziyaret eden yabancı turist sayısı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'e ilgi her geçen gün artıyor. 


Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 2 milyon 966 bin 975'i yerli, 562 bin 655'i ise yabancı turistlerden oluştu. Miniatürk'e en çok ilgi gösteren yerli turistler arasında öğrenci, öğretmen, polis ve askerler yer aldı.  


5 yılda 14 yeni eser kazandırıldı 


Miniatürk'e 5 yılda 14 yeni eser kazandırılarak toplam eser sayısı 126'ya yükseldi. 


Kaymak Mustafa Paşa Camisi, Galatasaray Lisesi, Mehmet Ali Paşa Camisi, Ertuğrul Firkateyni, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Somuncu Baba Türbesi, Atatürk Barajı, Pertevniyal Lisesi, Valide Sultan Camisi, Zeynel Bey Hamamı, Zeynel Bey Külliyesi, Zeynel Bey Türbesi, İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi, Işık Hadisesi...