15 / 05 / 2024

miras araziler

miras araziler

Tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek amacıyla çıkartılan kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı. 83 bin kişiye bu hafta tebligat gidecek

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Miras yoluyla devredilen araziler için sıfır faizli kredi müjdesi!

Tarım-Orman Şûrası Komisyonu tarafından alınan kararla göre miras yolu ile devredilen arazilerde tarım faaliyetini devam ettirmek isteyen hisse sahibine sıfır faizli miras kredisi verilecek.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Emlak vergisi miras kalır mı?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergiyi mal sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahibi ölürse ne olur? Emlak vergisi miras kalır mı?

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Miras kalan tarla ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor. Peki, sürenin sonunnda miras kalan tarla ne olur?

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Miras kalan tarla paylaşımı!

Tarımsal araziler hakkında yapılan yeni düzenlemelere göre; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, miras kalan tarla paylaşımı nasıl olur?

Miras hukuku evlat edinme!

Miras hukuku evlat edinme konusunda evlat edinilen çocuklar, kan hısmı olan diğer çocuklar gibi mirastan eşit oranda pay alabiliyorlar. Ancak, evlat edinen kişinin hısım ve akrabaları evlat edinilene mirasçı olamıyor...

Miras hukukunda evlatlık!

Miras hukukunda evlatlık kendisini evlat edinenin öz çocuğuymuş gibi onun mirasında hak sahibi oluyor. Bunun yanında evlatlık kendi öz ailesinden de miras alma hakkına sahip oluyor....

Miras hukukunda eşe düşen pay hukuku!

Miras hukukunda eşe düşen pay hukukunu Türk Medeni Kanunu'nun 499. maddesi düzenliyor. Kanuna göre sağ kalan eşin miras alabilmesi için miras bırakanın ölümü anında evli olmaları gerekiyor...

Miras hukukunda eşin payı!

Miras hukukunda eşin payı ailedeki diğer fertlerin olup olmamasına göre değişiyor. Örneğin çocukları varsa mirastan alacağı oran, 1/4 iken çocuklarının, anne-baba ve kardeşlerinin olmaması halinde büyükanne ve büyükbaba ile miras paylaşılıyor...

miras araziler Haberi

miras araziler

Hükümetin, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanması engellemek amacıyla çıkarttığı kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vefat eden anne veya babasından üzerine miras tarım arazisi kalan ve kanun çerçevesinde bir yıllık sürede intikal işlemlerini yaptırmayan 83 bin 379 kişiye bu hafta tebligat yollayacak. Yılsonuna kadar tebligat yapılacak mirasçı sayısı ise 400 bin kişi olacak.


Tebligatta vatandaşlardan miras tarım arazilerini 3 ay içerisinde kanuna uygun olarak intikal ettirmesi, aksi takdirde mahkeme sürecinin başlayacağı uyarısı yapılıyor. Öte yandan Bakanlık verilerine göre, yasa ile birlikte 10 milyon dekarlık miras tarım arazisi de parçalanmaktan kurtuldu. Veriler ayrıca Türkiye'de ölen her iki kişiden birinin üzerinde tarım arazisi bulunduğunu ortaya çıkardı.


Yıllık 17 milyar dolarlık kayba neden olan tarım arazilerinin...