08 / 05 / 2024

miras bölüşmesinde hisse devri

miras bölüşmesinde hisse devri

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper mirasta hisse devri istendiği zaman para talebi yapılabilir mi sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Dijital varlığı olanlar dikkat! Miras bırakılabilir mi?

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

Arazisinin büyük bölümünü ailesine değil iki file miras bıraktı!

Hindistan’da arazisinin büyük bölümünü, hayatını kurtaran iki filine miras bırakan bir kişi, "Fillerimin benim için bir göstermelik bir eşya olmadığını anlamıyorlar. Fillerimle ilişkim hayat boyu sürecek türden" dedi...

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Taraflar anlaşarak mirası bölüşebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kardeşimin taşınmazları ve bankadaki parası eşine ve bize kaldı. Eşine istediği evi ve bankadaki parayı kendisine bırakmayı, kalan evi de bizlerin bölüşmemizi önereceğiz. Miras işlemini noterde mi yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

709 bin hektar tarım alanı bölünmeden kurtuldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Arazileri Miras Takip Sistemi sayesinde yüzbinlerce hektar tarım arazisinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçildi. 

Miras nasıl bölüşülür?

Mirastan kimin nasıl pay alacağı ve yasal hakların nasıl korunacağı Miras Hukuku'nda açıkça belirtiliyor. Peki, miras nasıl bölüşülür?

5 soruda vasiyet ile miras nasıl bırakılır?

Miras sahibinin, ölümünden sonra mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteren belge vasiyet oluyor. Peki, vasiyet ile miras nasıl bırakılır? İşte yanıtı..

Rize'de miras kalan evi ortadan ikiye bölüp paylaştılar!

RİZE’nin Pazar İlçesi’ne bağlı Suçatı Köyü’nde ölen babalarından miras kalan kesme taş ev, iki kardeş arasında bölünerek paylaşıldı. Kardeşlerden biri kendine düşen bölümü yıkıp yerine yeni ev yapmaya başlayınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

miras bölüşmesinde hisse devri Haberi

miras bölüşmesinde hisse devri

Eşim vefat etti, çocuğumuz yok. Bir evimiz vardı eşimin üzerine. Eşimin vefatı ile bu evin yüzde 24'ü benim adına kalan yüzde 24'ü eşimin kardeşleri adına kaldı. Ancak bu evi 1987'de ben alıp eşim adına kaydettirmiştim. Şimdi kardeşler hisselerinin adıma devri için benden para istiyorlar. Buna hakları var mı? H.l. 


Bir gayrimenkul tapuda kimin adına tescilli ise malik odur. Sizin bahsettiğiniz ev eşiniz adına kayıtlı bulunduğu için bu yer artık onun. Sizin alıp onun adına tescil ettirdiğiniz hallerde ona bağışladığınız anlamı çıkar ki yine bu ev onundur. Bağış tapuda bağış şeklinde yapılır ve tescil edilir ancak sizinki bir başkasından alınıp, parası sizin tarafınızdan ödenip, eşiniz adına tescil olmakla yine benzer bir durum oluşmuştur, bedeli bağışlanmıştır. Dolayısı ile bu yer eşinizindi. Ancak...