04 / 05 / 2024

miras evin hisselerinin satılması

miras evin hisselerinin satılması

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucularından birinin sorusuna yanıt verdi. Okuyucu, babalarından miras kalan evin kardeşlerine ait olan hissesinin satılıp satılamayacağını Heper'e sordu...

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Bir yakınınızın vefatı halinde bir evin miras kaldığını ancak içinde bir başka mirasçının oturduğunu düşünelim. Peki, miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Miras kalan gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan ve ardından satılan gayrimenkul hisselerinin üçüncü kişiye satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

Mirasçılar borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti ev miras kaldı. 7 kişi evin mirasçılarıyız. Babamın hissesine annem, ben ve babamın ilk eşinden ablam sahip. Toplamda 37 bin TL borç ben dahil 7 kişiye çıkarılmış. Hiçbir yere imza atmadım, borçtan hissem oranında mı mesul oluyorum?' sorusunu yanıtladı.

Çocukların miras hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam ve annem birlikte bir ev almışlardı. Evin bedelinin bir kısmını babam yazlığını satarak ödedi. Diğer kısmı için bankadan annem adına kredi kullandılar. Çocukları olarak bizim bugün için bu evde miras hakkımız var mı? ' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan ev için ne yapılmalı? Haklarınız nelerdir?

Aile ilişkilerinde en temel sorunlardan birisi de miras kalan evin paylaşılması durumu oluyor. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, ev miras kalması durumunda yapılacakları anlattı.

Miras kalan evin kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dedemin üzerine bir ev var. Dedem öldükten sonra annem mirasçı oluyor. 7 sene önce annem de vefat etti. Teyzem dedemin üzerine olan evde 8 senedir kira vermeden oturuyor. Bizim bunda hakkımız nedir, hakkımızı alabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

miras evin hisselerinin satılması Haberi

miras evin hisselerinin satılması

Şimdilik mümkün değil Biz beş kardeşiz, babamız yakın tarihte vefat etti ve miras olarak bir ev bıraktı. 

İki kardeşimiz bu yerin satılması taraftarı, biz üç kardeş satılmasına karşıyız. Bizim karşı olduğumuzu öğrenince kendi hisselerinin satışını yapacaklarını söylediler. Bu mümkün mü? •T.K. 


İhtilaf konusu ev babanızdan miras kaldığına göre siz kardeşler bu yere elbirliği mülkiyeti dediğimiz eski tabirle iştirak halinde maliksiniz. İştirak halinde mülkiyet ortak mülkiyetin bir türüdür. Bu ortaklıkta ortakların hisseleri belli değildir. 


Bu noktada vatandaşınaklı karışıktır zira mirasçı olduğunuz ve kardeş olduğunuz için miras paylarınız eşittir, bu doğrudur ama miras payı farklı gayrimenkulün hisseleri farklı iki kavramdır. Eşit hisselerle mirasta pay sahibisiniz ama tapuda miras kalan gayrimenkulün tapuda payları belli değildir. Kardeşleriniz bu ortaklıkta hisselerini satamazlar. Satılabilmesi için ortak mülkiyetin ikinci...