22 / 11 / 2024
fuzul

miras olan daire

miras olan daire

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu miras olarak başkasına verilen ev için hak iddia etme konusuna değindi. Heper sorunun cevabına köşesinde yer verdi...

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Antalya'daki kira fiyatlarını adeta uçurdu. Turizm kenti Antalya'da ev kiralarında 2 ay içinde rekor yükseliş kaydedildi. 2 ay öncesine kadar 2 bin liraya kiraya verilen daireler için şimdi 20 bin lira talep ediliyor.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Antalya Ambarlar'daki yapılar tehlike altında!

Bezirgan Ambarlar'da 350 yıllık tarihi kültürel miras olan yapılar korunmaya alınmazsa yok olacak. 

Levent Gök'ten AOÇ arazisinin 74 dönümünün kiraya verilmesine tepki!

Atatürk’ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) 74 dönümünün daha kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tepkilere neden oldu. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İçinde kiracı olan daire satıldığında yeni ev sahibi kiraya yüzde kaç oranında zam yansıtabilir, istediği gibi belirleyebilir mi? 1075+180 aidat ödemekteyim. Ev sahibi 1800+180 aidat olarak kiraya zam yapmak istiyor. Bu yasal mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Ev almak isteyenler fırsatçılar karşısında ne yapacak?

Türkiye Gazetesi'nde köşesi bulunan 'Anlat Derdini Feridun Ağabey'e okuyucularından gelen ''Uygun krediyle bir ev bakayım” dedim, baktım ki çevremde daha önce 200 bin lira olan daire fiyatları 250- 300 bin liraya çıkmış. Biz ne yapacağız? Ev alamayacak mıyız?'' sorusunu yanıtladı.

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

Melikgazi Belediyesi 60 daire ve 5 iş yerini 30 Nisan'da satışa çıkarıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada mülkiyeti belediyeye ait olan daire ve iş yerleri için 30 Nisan 2019 Salı günü ihale yapılacağını belirtti.

Mehmet Özhaseki mal varlığını açıkladı!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin 1 milyon 700 bin lira değerinde taşınmazı, hisse satışından 159 bin 500 lirası ve 4 şirkette hissesi bulunuyor. Anne ve babasından iş yeri ile arsa mirası olan Özhaseki'nin toplam borcu 293 bin 272 dolar.

Teknik Yapı'dan yüzde 30 indirim kampanyası!

Konut kredi faizinin yüzde 1.28’e indirmesine destek veren Teknik Yapı 2018 fiyatlarıyla satışta olan daire fiyatlarındaki indirim oranını yüzde 30’a çıkardı ve ara ödemeleri kaldırdı.

İzmir'de 4.5  milyon TL'ye icradan satılık daire!

İzmir İli, Narlıdere İlçesi, Köyaltı Mevkii'nde yer alan daire 4 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan daire için ilk ihale tarihi 10 Ekim 2018 olarak belirlendi. 

miras olan daire Haberi

miras olan daire

Dedemden iki katlı bir ev miras kaldı. Mirasçı olarak çocukları var. Bunlardan biri de babam. Ancak dedem ölümünden önce üst katı babaanneme vermiş, o da halamın çocuğuna vermiş. Şimdi babamlar burada hak iddia edebilir mi? • M.Ç. 


Okuyucumun sorusuna bu kadar bilgi ile net bir yanıt vermem imkansız. Zira, dededen kalma iki katlı bir ev var ve bunun üst katı eşe veriliyor. Üst katın eşe verilebilmesi için bu binada kat mülkiyeti mevzuatının uygulanması lazım. Yani binada ya kat irtifakı kurulu olacak veya kat mülkiyeti. Bunlardan biri yoksa tapuya gidilip, "Bu evin üst katını bizim hanımın adına tescil et" denilemez. 


Olsa olsa binanın yarı hissesini eşine devredebilir. Ancak okuyucum, üst katın verildiğinden söz ediyor, bu durumda binada kat mülkiyeti yok ise bu...