01 / 05 / 2024

miras vergisi mayıs 2016

miras vergisi mayıs 2016

Veraset ve intikal kanunu gereğince kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar miras vergisi mükellefi oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir?

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

2021 miras vergisi yüzde kaç?

Milyonlarca mirasçı için vergi ödemeleri Mayıs ayında başlıyor. Peki 2021 miras vergisi yüzde kaç? Miras vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Miras vergisi ödeme süresi 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki vergi mükellefleri ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte miras vergisi ödeme süresi 2021...

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Selçuklu Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergisi için son gün 31 Mayıs Cuma günü olarak açıklandı. 

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin son ödeme tarihi 31 Mayıs!

Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Perşembe olduğunu bildirdi.

Veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta bitiyor!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi mükelleflerinin son 2 haftası bulunuyor..

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor!

Turgutlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin ilk taksit ödemeleri hakkında duyuru yaptı. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Vergi takvimi Mayıs 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 1. taksiti sona eriyor..

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Gayrimenkul vergileri için son gün 31 Mayıs!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ,veraset ve intikal vergisi birinci taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Vergi mükelleflerinin vergilerini yatırmaları için son 10 gün...

miras vergisi mayıs 2016 Haberi

miras vergisi mayıs 2016

Miras vergisi ödeme süresi!

Veraset ve intikal kanunu gereğince kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar miras vergisi mükellefi oluyor.


1/1/2016 tarihinden itibaren veraset yoluyla veya ivazsız surette meydana gelen intikallerde veraset ve intikal vergisi aşağıdaki tarifeye göre hesaplanıyor:


Matrah Verginin Oranı (%)

Veraset Yoluyla İntikallerde İvazsız  İntikallerde


İlk             210.000 TL için 1 10

Sonra gelen     500.000 TL için 3 15

Sonra gelen     1.110.000 TL için 5 20

Sonra gelen    2.000.000 TL için 7 25

Matrahın     3.820.000 TL’yi aşan bölümü için 10   30


Miras vergisi ödeme süresi 2016

Miras vergisi mükellefleri ödemelerini 3 sene boyunca yapabiliyor. Vergi senede 2...