30 / 07 / 2024

mirasa devletin el koyması

mirasa devletin el koyması

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında devlet de bulunuyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman doğar?

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

Eski Fenerbahçe Rum patriğinin arazisi iade edildi!

1964 kararnamesiyle devletin el koyduğu, daha sonra üzerine Fenerbahçe Camii yapılan eski Fener Rum patriklerinden Vapurci’nin arazisi Yargıtay kararıyla mirasçıları adına tescil edilecek...

Kemer Country’ye el koyma kararının ayrıntıları netleşiyor!

İş, spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin villalarının bulunduğu İstanbul Kemer Country’ye devletin el koya-cağını Zaman dün sürmanşetten duyurdu. Demirören Grubu konuya çözüm bulabilmek için görüşmeleri sürdürüyor.

Türkiye'de 103 bin konut el değiştirdi!

2012 yılı üçüncü döneminde, Türkiye genelinde satış sonucu 103 bin 543 konut el değiştirdi...

El Quim Restoran, Nişantaşı'nda ilk şubesini açacak!

The House Cafe, Barcelona'nın ünlü restoranı El Quim'i Nişantaşı'na getiriyor.

El Maktum, TAIB Yatırım hisselerini sattı!

Türkiye'de inşaat, gemicilik ve liman işletmeciliğine yönelen Dubai Emiri El Maktum, TAIB Yatırım Menkul Değerler'deki hisselerinin tamamını sattı...

Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

Ataşehir’de ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18’lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ikinci el kiralık stoğunun da neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi.

İkinci el konut fiyatları ve kiraların arttığı il Antalya oldu!

Antalya, Ekim ayında ikinci el konut fiyatlarının ve kiraların en fazla yükseldiği il oldu, Türkiye genelinde yeni konut fiyatları geçen yıla göre %10,25 oranında arttı.

İkinci el konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il İstanbul!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gyoder tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 eylül ayı raporu yayınlandı...

El işlemesi, Cottonbox’da yeniden yorumlandı!

En şık ve asil geleneklerimizden olan el işlemesi, Cottonbox’da modern bir dokunuşla yeniden yorumlandı.

Halep El Medine çarşısı kül oldu!

Üç aydır şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te tarihi El Medine çarşısı, çıkan yangında harabeye döndü. Muhalifler orduyu suçladı...

mirasa devletin el koyması Haberi

mirasa devletin el koyması

Devletin mirasçılığı!

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Tereke ise, vefat eden bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Miras bırakan kimsenin yasal mirasçıları arasında eşi, çocukları ve mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları yer alıyor.


Ayrıca murisin eşi; anne ve babası; büyük ana ve büyük babası; evlilik dışı hısımlar; evlatlığı ve devlet mirasçılar arasında yer alıyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman söz konusu oluyor.


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre vefat eden kimsenin ardında hiçbir mirasçısı yoksa, devletin mirasçılığı bu halde meydana geliyor. Devlet, kalan tüm terekenin tek mirasçısı oluyor.


"D. Devlet

MADDE 501.- Mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirası Devlete geçer."


Örnek..

Ahmet Bey vefat etmiştir. Geriye...