25 / 07 / 2024

Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye

Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye

Medeni Kanun esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasın resmi tasfiyesi nedir? İşte yanıtı...

Resmi tasfiye nedir?

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Buna göre resmi tasfiye nedir? Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye nasıl olur?

1932 yılında memur maaşı 60 TL, ev kirası 30 TL! Kiralara yüzde 20 indirim yapılsın...

1932 yılında ev kiraları, vatandaşlar tarafından tepki toplamış. Memur maaşlarının 60 TL olduğu bu dönemde ev kirası 30 liraymış. Halk kiraların düşürülmesi için bir kanun çıkarılmasını istemiş.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Çinli emlak devi Evergrande’nin alacaklıları ödeme sürelerini uzatacak!

Çinli emlak devi Evergrande’nin hisseleri şirketin borçlarında temerrüte düşeceği endişeleriyle 11 senenin en düşük seviyesine düşerken ana alacaklılarından biri krediler için zarar karşılığı ayırdı. Bazı alacaklılarsa şirkete borçları geri ödemesi için ek zaman tanımayı planlıyor. 

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 5 Mayıs'ta!

1989 yılında kurulan Erka İnşaat, son dönemde mali anlamda yaşadığı sıkıntıyı aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin alacaklılar toplantısı 5 Mayıs tarihinde yapılacak. 

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat'ta!

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

ELS Elektrik Proje İnşaat'ın ikinci alacaklılar toplantısı 3 Mart'ta!

2001 yılından bu yana onlarca projeyi hayata geçiren ELS Elektrik Proje İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi.

Trio İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 4 Mart'ta!

Yaşadığı mali sorunları atlatamayan Trio İnşaat Proje Turizm Pazarlama Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı. 

Neo Yapı'nın alacaklılar toplantısı 21 Ocak'ta!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimde hizmet sunan Neo Yapı arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı...

Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye Haberi

Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye

Mirasın resmi tasfiyesi nedir?

Medeni Kanun kapsamında yer alan mirasın resmi tasfiyesi esaslarına göre; Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmaz. Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar.


Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler. Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılır.


Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlanır ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın...