29 / 04 / 2024

mirasbırakanın mirasçılardan alacaklıları ne olur

mirasbırakanın mirasçılardan alacaklıları ne olur

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu taşınmaz mallar, yasal mirasçılarına miras olarak kalıyor. Miras, mirasçılara mirasçılık sırasına göre intikal ediyor. Peki, mirasbırakanın mirasçılardan alacağı varsa ne olur?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Mirasçılar arasında bazen anlaşmazlıklar, bir fikir etrafında buluşamama durumları baş gösterebilir. Böyle durumlarda satış işlemi için bir mirasçı imza vermezse ne olur? İşte Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? sorusunun yanıtı!

Veraset ilamı için gerekli belgeler nelerdir?

Veraset ilamı bir diğer ifadeyle mirasçılık belgesi, miras bırakanın mirasçılarının kim olduğunu ve kanuni miras paylarını gösteren belgedir. Bu belge için mirasçılardan birinin başvuru yapması gerekiyor. Peki, Veraset ilamı başvurusu için neler gerekli? İşte tüm merak edilenler..

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 5 Mayıs'ta!

1989 yılında kurulan Erka İnşaat, son dönemde mali anlamda yaşadığı sıkıntıyı aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin alacaklılar toplantısı 5 Mayıs tarihinde yapılacak. 

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat'ta!

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok gelişme!

2009 yılında vefat eden ve geride 3 milyar dolarlık servet bırakan Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından eşi Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, miras davaları nedeniyle yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’sa bulunan Tat Towers’ın koronavirüsle mücadele için Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için mahkemeye b

Faruk Yalçın’ın miras davasında yargıtay son sözü söyledi!

Süreyya Yalçın Dünyanın en zenginleri listesine giren ve ölümüyle yaklaşık 4 milyar dolarlık servet bırakan iş insanı Faruk Yalçın’ın mirasının yarıya yakınını alacak...

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.

Mehmet Salih Tatlıcı’nın mirası paylaşılamadı!

Mehmet Salih Tatlıcı’nın 3 milyar dolarlık mirasının paylaşımı için açılan dava dün görüldü. Mirasçılar, Tatlı'nın mirasından istedikleri payları avukatlarıyla iletti.

mirasbırakanın mirasçılardan alacaklıları ne olur Haberi

mirasbırakanın mirasçılardan alacaklıları ne olur

Mirasbırakanın mirasçılardan alacağı varsa ne olur?

Bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu taşınmaz mallar, yasal mirasçılarına miras olarak kalıyor. Miras, mirasçılara mirasçılık sırasına göre intikal ediyor.


Yasal mirasçılar, gerek kendi aralarında, gerek atanmış mirasçılarla birlikte mirası Medeni Kanunda belirlenen kurallara göre paylaşırlar. Peki, mirasbırakanın mirasçılardan alacağı varsa ne olur? 


Özellikleri olan eşya

I. Bütünlük oluşturan veya aile belgeleri ile özel anı değeri olan eşya

MADDE 653.- Mirasçılardan birinin karşı çıkması hâlinde, nitelikleri veya özgülendikleri amaç gereği bir bütünlük oluşturan eşya birbirinden ayrılamaz.


Aile belgeleri ile aile için özel anı değeri olan eşya, mirasçılardan birinin karşı çıkması hâlinde satılamaz. Mirasçılar arasında anlaşmazlık çıkarsa sulh hâkimi,yerel âdetleri, âdet yoksa kişisel durumları göz önünde tutarak bu eşyanın, payına mahsup edilmek veya edilmemek suretiyle mirasçılardan birine özgülenmesine ya da...