17 / 05 / 2024

mirasta resmi tasfiye nasıl olur

mirasta resmi tasfiye nasıl olur

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Mirasta gaiplik nedir?

Bir kimsenin ölüm tehlikesi içinde iken kaybolması veya yakınlarının bilgisi dışında uzun bir süre yok olması ve kendisinden haber alınamaması nedeni ile hakkında gaiplik kararı verilebiliyor. Peki, mirasta gaiplik nedir?

Mirasta tasarruf hakkı nedir?

Miras, bir kimsenin vefat etmesinin ardından geride bıraktığı mal varlığına deniyor. Mirasbırakan malvarlığının belli kısmı üzerinde özgür tasarruf hakkına sahip olabiliyor. Peki, mirasta tasarruf hakkı nedir?

Mirasta saklı pay hesabı nedir?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabilir. Peki, mirasta saklı pay hesabı nedir?

Avrupark Bahçekent'te 158 bin TL'ye! Resmi satışlar 11 Nisan'da!

Tanıtımı bugün yapılan Avrupark Bahçekent projesi kapsamında yer alan dairelerin fiyatları 158 bin TL 'den başlangıç gösteriyor. Projede resmi satışların 11 Nisan'da başlaması planlanıyor.

Torba Yasa Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edildi. Düzenlemenin yer aldığı "Torba Yasa" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mirasta altsoy kimlerdir?

Bir kimsenin ölümü halinde miras, yasal mirasçılara kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki, mirasta altsoy kimlerdir? Mirasta altsoyun saklı payı nedir?

Resmi kira artış oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, resmi kira artış oranı 2015 nedir nasıl hesaplanır?

Mirasta hisse habersiz satıldığında ne yapılabilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında kalan mirasta hissenin satılıp hak verilmediğinde dava nasıl açılır sorusunu cevaplandıdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Evko İnşaat, Meot Yapı'yı resmi olarak bünyesine kattı!

Evko İnşaat Grubu, 2006 yılında kurumsal yatırım partnerliği başlattığı İngiltere kökenli yatırımcıların oluşturduğu Meot Yapı'yı resmi olarak bünyesine kattı. Evko İnşaat Grubu adı altında marka büyümesi yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Özelleştirme İdaresi Koç'a resmi davet gönderdi!

Koç’un Kalamış’tan vazgeçtiğini açıklamasının ardından Özelleştirme İdaresi, gruba cuma günü resmi davet gönderdi. Koç'un 37 günü var.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı ne zaman?

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışının, bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda bu ay sonu yapılması planlanıyor..

Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı bu ay sonunda!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışının, bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda bu ay sonu yapılması planlanıyor.

Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

Çukurova Belediyesi Temizlik şantiyesinin yerinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ikinci kez gündeme geldikten sonra kabul edildi. Peki Çukurova'da resmi kurumlar nereye yapılacak?

mirasta resmi tasfiye nasıl olur Haberi

mirasta resmi tasfiye nasıl olur

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde mirasınresmî tasfiyesini isteyebiliyor.Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor.


Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmuyorlar.Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebiliyor.


Resmî tasfiye, sulh mahkemesi tarafından veya onun atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılıyor.Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlıyor ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde alacaklarını ve borçlarını bildirmeleri isteniyor.


Terekenin daha önce...