18 / 05 / 2024

Mirza Mercan Konağı projesi

Mirza Mercan Konağı projesi

Mirza Mercan Konağı restore ediliyor. Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Şarkışla İlçesinde bulunan 76 yıllık olan Mirza Mercan Konağı'nı restore ediyor.

Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Mirza Mercan Konağı restore ediliyor. Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Şarkışla İlçesinde bulunan 76 yıllık olan Mirza Mercan Konağı'nı restore ediyor.

Sivas'ta Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Mirza Mercan Konağı için destek veren İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilen, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği kullanılarak yapılmış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandırıyor.

1942 yılında Zeynep Hanım Konağı tamamen yanarak kül olmuş!

Abdülaziz devri sadrazamlarından Yusuf Kâmil Paşa’nın eşi Zeynep Kâmil Hanım'ın adını taşıyan ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin bulunduğu yerde bulunan meşhur Zeynep Hanım Konağı 1942 yılında yanarak tamamen kül olmuş.

Tarihi Sabit Efendi Konağı eski günlerine kavuşacak!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı' ndaki çalışmaların tamamlanacağını müjdeledi...

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın yapım çalışmaları devam ediyor!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı'ndaki çalışmaların tamamlanacağının müjdesini verdi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı açılış için gün sayıyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi

Keleşin Konağı açılış bekliyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından restore edilen Keleşin Konağı'nın hizmete açılması bekleniyor. Adıyaman Hısn-ı Mansur Kalesi'nin alt kısmında bulunan ve 2012 yılında başlanılan Keleşin Konağı'nda ki restorasyon tamamlandı.

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın restore çalışmalarında sona gelindi!

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı'nı şehrimize tekrar kazandıracağız" dedi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda restore çalışmaları tamamlanmak üzere!

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nda çalışmaların kısa süire içerisinde tamamlanacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" dedi.

Manisa eski askeri hastane binası, hükümet konağı olacak!

Şehzadeler Kaymakamlığı, devir işlemleri tamamlanan 14 bin 500 metrekarelik eski askeri hastane binasına Hükümet Konağı yapacak. Kaymakam İsmail Çorumoğlu, İçişleri Bakanlığı'na proje ödeneği için başvurunun yapıldığını belirtti.

Kartal Hükümet Konağı onarım işi 6 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Kartal Hükümet Konağı onarım işi İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 6 Ağustos'ta saat 10.30'da ihaleye çıkıyor. İhale İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.

İzmir Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.

Gaziantep'te eski hükümet konağı yaşayan kültür ve sanat merkezi oluyor!

Daha önce ‘ Mimarlık Fakültesi ’ olarak kullanılmak üzere Gaziantep Üniversitesi’ ne verilmesi düşünülen Eski Hükümet Konağı “ Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi ” olarak restore edilecek...

Mirza Mercan Konağı projesi Haberi

Mirza Mercan Konağı projesi

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Şarkışla İlçesinde bulunan 76 yıllık olan Mirza Mercan Konağı'nı restore ediyor. Şarkışla Merkez Yeni Mahalle, Beşpınar Sokağı'nda bulunan Mirza Mercan Konağı için destek veren İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilen, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği kullanılarak yapümış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandırıyor. İdare tarafından 2012 yılında 15 bin TL destek sağlanarak rolöve ve restorasyon projeleri hazırlatılan konağın onarımında ise sona yaklaşüdı. 


Türkiye...