06 / 05 / 2024

Mısır piramitleri inşaatı

Mısır piramitleri inşaatı

Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemelerinde piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair önemli kalıntılar bulundu.

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Nur Mıcır Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nur Mıcır Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Maşallah Yılmaz tarafından kuruldu.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

Buğday, arpa ve mısır fiyatları için son güncellemeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler borsa borsa son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırıyor. İşte 9 Ekim 2023 fiyat listesi...

Tahıl anlaşması için temaslar tam gaz! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? 

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? İşte 6 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Mısır piyasasında rekabet arttı! Mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Jeopolitik zorluklara karşın Ukrayna ve ABD dünya mısır pazarında önemli oyuncular olmayı sürdürüyor ancak arz ve yüksek fiyat endişesine sahip Çin ve Asya ülkeleri yeni tedarikçi arayışında. Peki mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Mısır piramitleri inşaatı Haberi

Mısır piramitleri inşaatı

Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemeler sırasında piramitlerin nasıl inşa edildiği konusunda aydınlatabilecek bir rampa sisteminin kalıntıları bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyük Giza Piramidi'nin yapıldığı döneme ait olduğu düşünülen sistemin, dev mermer blokları dik bir rampadan taşımak için kullanıldığı tahmin ediliyor. 

İngiliz ve Fransız arkeologlar tarafından yapılan keşifte piramitlerin düşünülenden çok daha hızlı yapıldığı belirtildi. 

Arkeolojik incelemelerde bulunan rampa sistem direk çukuru bulunan ve iki yanında merpenler olan merkezi bir rampadan oluşuyor. Arkeologlara göre bu sistemin varlığı, taş bloklarının sürüklenerek değil, bir makara düzeneğiyle yukarıdan çekilerek taşınmış olabileceğine işaret ediyor. 

Liverpool Üniversitesi Mısıroloji öğretim üyesi Dr. Roland Enmarch, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "Keşfettiğimiz sistem, aynı anda çok sayıda kişinin kuvvet uygulamasına izin veriyor. Bu da blokları daha hızlı taşıyabilmeniz...