21 / 05 / 2024

Mısırda hapishane inşaatında artış yaşanıyor

Mısırda hapishane inşaatında artış yaşanıyor

Mısır yönetiminin, ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana geçen 3 yıl içinde 9'uncu hapishaneyi inşa etmeye hazırlandığı bildirildi.

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

Fed'in haziran toplantısında faiz artırmayabileceği ile ilgili beklentilerin güç kazanması ve ABD'de borç limiti krizinin aşılması sonrası emtia piyasasında da talep endişeleri azalış gösterdi. İşte altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son durum...

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ve Avrupa yakalarında inşası tamamlanan ayaklarının aydınlatılmasıyla ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Sancaktepe'deki hastane inşaatında son durum ne?

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'nde inşaatı süren hastanenin inşaat alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Mısırda hapishane inşaatında artış yaşanıyor Haberi

Mısırda hapishane inşaatında artış yaşanıyor

Resmi Mısır dergisinde yayınlanan habere göre, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, El-Buhayra'da yeni bir merkezi hapishane inşası için yaklaşık 42 dönümlük bir arazi tahsis edilmesini onayladı. Hapishane inşaatı için tahsis edilen arazi İçişleri Bakanlığına hibe edildi.


AA muhabirine konuşan hukuk aktivisti Ahmed Mufrih, Mısır yönetiminin yargıdaki bozulmaya aldırış etmeden hapishane inşa etmeye devam etmesinin, insan haklarının çiğnendiği baskıcı rejimlerin temel ölçüsü olduğunu ifade etti.


Hükümeti, uyguladığı bu güvenlik politikalarından vazgeçmeye çağıran Mufrih, sosyal adaletin olmadığı, işçilerin ve yoksulların büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde bu paraların ülkenin kalkınması için harcanması gerektiğine vurgu yaptı.


Human Rights Monitor Organizasyonu'nda Mısır dosyası sorumlusu Selma Eşref ise "Kendisi de büyük bir hapishane olan baskıcı bir ülkede 9'uncu hapishanenin inşa edilmesine hiç şaşırmadım" diyerek, bu tür uygulamaların, hükümetin vatandaşların...