25 / 07 / 2024

Mithat Rende kanal istanbul

Mithat Rende kanal istanbul

Montrö’nün delinmesini önleyen Büyükelçi Mithat Rende, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuştu. İşte Zeyrek'in o yazısı...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapıs

Genco Erkal'dan Kanal İstanbul tepkisi!

Sanatçı Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mithat Cemal şiiri üzerinden 23 Nisan'da yaptığı açıklamaya tepki göstererek Kanal İstanbul hakkında eleştiride bulundu. 

Kanal yapılırsa Montrö tartışılır mı?

Montrö’nün delinmesini önleyen Büyükelçi Mithat Rende, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuştu. İşte Zeyrek'in o yazısı...

Yücel Çelikbilek, Kanal Riva'yı anlattı; Rotterdam projelerini inceledi!

Riva Deresi’nde doğayı koruyan, turizm ve ekonomiyi canlandıran bir kanal kurulmasını kapsayan “Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi”nin maketi ve sunumu ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulacak!

Türkiye, dünyayı kıskandıran milyar dolarlık projeleri tam gaz hayata geçiriyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulması bekleniyor.

Mithat Yenigün: Müteahhitlik sektörü yurtiçinde son 3 yılda yüzde 20 büyüme gösterdi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Sektörel Değerlendirme Toplantısı, gerçekleşti. Mithat Yenigün "hem yurt içinde hem de yurt dışında son derece dalgalı seyreden konjonktüre karşılık, sektörün yurtiçinde son 3 yılda yüzde 20 büyüme gösterdi" dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü, 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı!

İZSU Genel Müdürlüğü, 25.5 milyon liralık yatırımla 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı. Hem ekonomik ve hızlı, hem de çevreci olan yeni araçlarla 1 saat süren temizlik çalışması, 15 dakikaya inecek.

NiColl çevre dostu drenaj kanalı satışına başladı!

Temizlik, sıcak ve soğuk su, yağmur suyu boşaltma, endüstri ve kamusal kanalizasyon alanında faaliyet gösteren Fransız şirketi Nicoll, Türkiye'deki yetkili distribütörü Korur İnşaat Malzemeleri aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı..

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti!

İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'un yeri kesinleşti. Proje, Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp Sazlıdere aksından Karadeniz'e bağlanacak. Yeni şehirde yaklaşık 410 bin kişiye de iş imkanı yaratılacak.

Kanal Riva, Hollanda'da görücüye çıkıyor!

Beykoz’u turizm cenneti yapacak Kanal Riva projesi dünya mimarlık çevrelerinin yakından takip ettiği Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali'nde görücüye çıkıyor. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de orada olacak. İşte Kanal Riva'dan son kareler...

Nicoll, çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı!

Avrupa’daki ilk kamusal bina ve çalışmalar için sentez ürünleri üreten Fransız devi Nicoll, tek yetkili distribütörü olan Korur İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. aracılığı ile çevre dostu drenaj kanalının satışına başladı.

Kanal İstanbul’un güzergahı yüzde 95 netleşti!

Yaklaşık 3 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kanal İstanbul’un güzergahı %95 netleşti. Kanal İstanbul Güzergahını Planını Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.

Vitra yeni duş kanalı V-Flow'u tanıttı!

VitrA'nın yeni V-Flow duş kanalı, duş alanında kesintisiz, estetik ve modern görünüm sağlayarak banyonun şıklığını tamamlıyor. Neredeyse "görünmez olan" V-Flow duş kanalıyla suyun süzülüp gidişi bile farklı...

Mithat Rende kanal istanbul Haberi

Mithat Rende kanal istanbul


Montrö’nün delinmesini önleyen Büyükelçi Mithat Rende, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuştu. İşte Zeyrek'in o yazısı...

Türkiye son iki haftadır Kanal İstanbul Projesi'ni tartışıyor. Bu çerçevede yeni bir kanalın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne etkileri de gündeme geliyor. 1996'da Rusya, Türkiye'nin Montrö Anlaşması'na dayanarak hazırladığı Boğazlar Tüzüğü'nü devre dışı bırakmak için BM Uluslararası Denizcilik Teşkilatı'na (IMO) başvurmuştu. Üç yıl boyunca bu başvuruyu boşa çıkarmak ve Montrö'yle kazanılmış haklardan ödün verilmesinin önüne geçmek için mücadele eden Büyükelçi Mithat Rende'yle Kanal İstanbul'un Montrö'ye olası etkilerini konuştuk.

Montrö'nün Türkiye'nin ulusal çıkarları açısından hayati önemde olduğunu belirtenRende, şu bilgileri paylaştı:

 ATATÜRK'ÜN ZAFERİ

“Türkiye'nin 1936 koşullarında Montrö Sözleşmesi'ni başarıyla müzakere ederek imzalaması ve Türk Boğazları üzerindeki tam egemenliğini perçinlemesini masada kazanılmış bir diplomasi zaferidir.

Montrö'nün tüm...