04 / 05 / 2024

Mobilya kentinde sektörün yüzde 10 cirosunu çıkarıyor

Mobilya kentinde sektörün yüzde 10 cirosunu çıkarıyor

İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük mobilya kenti Modoko, her yıl ziyaretçi sayısını katlayarak artırıyor. Modoko'ya bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında ziyaretçi girişi oldu. Mobilya kenti, farklı konseptte 350 mağazaya sahip.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

Türk mobilya sektörünün en güzel tasarımları ödüllendirildi!

Sektörün en büyük üretici ve ihracatçı firmalarının katılımı ile gerçekleştirilen Furniture İstanbul Fuarı’nda en güzel mobilya tasarımları ödüllendirildi. 

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

Mobilya sektörünün pazar hacmi 2023'te 25 milyara ulaşacak!

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün 2023 hedeflerini anlattı.

Rusya ile normalleşme mobilya sektörünü umutlandırdı!

Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin mobilya sektörünü umutlandırdığını söyledi.

İnşaat sektörünün global markası Hilti Red Dot’a 4 ödül!

Hilti Red Dot, Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen “Red Dot Ödülü: 2016 Ürün Tasarımı” töreninde dört ürünü ile ödül aldı. İnşaat ve el aletleri sektörünün önde gelen markalarından olan Hilti, Türkiye pazarında da büyük öneme sahip.

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi. MOBSAD Başkanı Bostan, "Türkiye'de yılda 600 bin kişi evleniyor. Evliliklerde mobilyaya 40 milyar TL harcama yapılıyor" dedi.

Kentsel dönüşüm hediyelik eşya sektörünün de yüzünü güldürdü!

İnşaat sektörünün hareketlenmesi ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması, mobilya ve beyaz eşyadan sonra hediyelik eşya sektörünün de yüzünü güldürdü. Yılmaz, yılda 60 bin adet ürünün yeni ev hediyesi ve aksesuar olarak satıldığını kaydetti.

MOSFED 1. Genel İstişare Toplantısı'nda sektörün sorunları ele alındı!

MOSFED’in İstanbul Intercontinental Hotel’de düzenlendiği 1. Genel İstişare Toplantısında sektörün sorunları ele alınırken, bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Türkiye’nin 10 mobilya kümelenmesi ve bölgesinde çalıştaylar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Etem Özçelik: İthal mobilyalar sektörün en önemli sorunu!

İMOB Mobilya Fuarı'nda mobilya profesyonellerini ağırlayan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, ithal mobilyanın sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden MOSDER, BDDK, kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı.

Mobilya kentinde sektörün yüzde 10 cirosunu çıkarıyor Haberi

Mobilya kentinde sektörün yüzde 10 cirosunu çıkarıyor

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı, Etem Özçelik, 7.5 milyar dolarlık mobilya sektörü içinde yüzde 10'luk pazar payları olduğunu söyledi.


Kişiye özel tasarımlar

2015 yılında mobilya sektöründeki olumlu gelişmelere paralel olarak yüzde 10-15 bandında büyüme gözlemlediklerini belirten Özçelik, ''Bu büyüme ile Modoko bünyesinde bulunan marka yatırımı yapmış ve yapan firmaların faaliyetleriyle çok daha yukarılara çıkacağına inanıyoruz. Modoko'da faaliyet gösteren firmalar ticari faaliyetini ve cirolarını sürelerini...