27 / 04 / 2024

Mobilya sektöründe ihracat

Mobilya sektöründe ihracat

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörü, son 15 yılda ihracatta ciddi bir ivme yakaladı.

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

Mobilya sektöründe fonlar kaldırılacak mı?

Şubat 2017 tarihinden itibaren TOBB Türkiye Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanlığı görevini yürüten OMSİAD Başkanı Ercan ATA, Ağustos ayı meclis toplantısını TOBB Orman Ürünleri Meclisi ile birlikte TOBB İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirdi

Mobilya ve beyaz eşya sektöründe vergi bereketi!

KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi ve ÖTV'nin sıfırlanması mobilya ve beyaz eşya sektörünü canlandırdı. Yapılan yeni indirimlerle beraber mobilya sektöründe satışlar yüzde 55, beyaz eşya sektöründe ise yüzde 25 oranında arttı.

Mobilya sektöründe ihracat Haberi

Mobilya sektöründe ihracat

Mobilya sektöründe 2000'li yılların başında 300 milyon dolar olan ihracat son 15 yılda 2,4 milyar dolara yükseldi. 


Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörü, son 15 yılda ihracatta ciddi bir ivme yakaladı. 2000'li yılların başında 300 milyon dolar ihracat gerçekleştiren sektör, 2015 rakamlarına göre ihracatını 2,4 milyar dolar seviyelerine çıkardı. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen MOBSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Karaçak, mobilya sektörünün, 2000'li yıllara kadar iç pazara odaklı seyrettiğini belirterek, "Dünya ekonomisindeki dengelerin sarsılması ve beraberinde gelen ekonomik krizler,Türk mobilya sektörünün dışarıya açılması noktasında fırsata dönüştü" dedi. 


Yakın pazarlarda yayılımcı politika uygulayan Türk mobilya sektörünün, ihracat rakamını 15 yıllık dönemde 300 milyon dolardan 2,4 milyar dolar seviyelerine yükselttiğini aktaran Karaçak,...