04 / 05 / 2024

mobilya sektöründeki cari açığı Ofis Tekin Exclusive mi kapatacak

mobilya sektöründeki cari açığı Ofis Tekin Exclusive mi kapatacak

Ofis Tekin Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin:“Mobilya sektöründe Türkiye’de muhteşem bir potansiyelve artan kalite var. 2023’e kadar mobilyada ‘made in Turkey’markası oluşacak” dedi.

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

Türkiye’nin inşaat sektöründeki başarısı memnuniyet verici!

Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı. Yıldırım, Türkiye’nin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki başarısından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi..

Konut sektöründeki hareket devam edecek!

2018'de konut sektöründeki hareketlenme devam edecek.  Konut maliyetlerindeki yukarı yönlü hareket nedeniyle satış fiyatları artsa da talep artarak sürecek. 

İnşaat sektöründeki büyüme eğilimi devam edecek!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu ekonomik büyümeye ilişkin, "İnşaat sektöründeki büyüme eğiliminin devam edeceğini öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

İnşaat sektöründeki büyüme devam eder mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı olan Esfender Korkmaz, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla oranlarını değerlendirdi. Korkmaz, ekonomideki ve inşaat sektöründeki büyümenin devam edip etmeyeceğini cevaplandırdı.

Toksözler Petrol, inşaat sektöründeki faaliyetlerini artıracak!

İnşaat sektöründeki faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Toksözler Petrol Genel Müdürü Sefa Toksöz, inşaat sektöründe Bartın'ın gelişimine yön veren projeler planladıklarını söyledi.

KDV düzenlemesiyle mobilya sektörü nefes aldı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, son yıllarda satışlardan memnun olmayan mobilya sektörünün KDV düzenlemesiyle satışlarını artırdığını söyledi.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

ÖTV ile KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi mobilya sektöründe hareketli dönemi başlattı. Davut Karaçak, iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini söyledi.

İndirim inşaat ve mobilya sektörünün yüzünü güldürdü!

İnşaat ve mobilya sektöründe vergi oranları ve tutarlarda değişikliğe gidilmesi sektörlere umut ışığı oldu. İş adamları, düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mobilya sektöründe stoklar eriyecek!

2016'da mobilya sektöründe satışlar azaldığı için firmaların elinde stoklar oluştu. Sektör temsilcileri, stokların fuarların etkisiyle erimesini hedefliyor. Mobilyacılar KDV düzenlemesiyle büyüme bekliyor.

mobilya sektöründeki cari açığı Ofis Tekin Exclusive mi kapatacak Haberi

mobilya sektöründeki cari açığı Ofis Tekin Exclusive mi kapatacak

Türkiye’de mobilya sektörü yaklaşık 40 bin işletme ve 160 bini aşkın istihdamla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ederken, sektör temsilcileri ihracat ve ithalat rakamları arasındaki olumlu farkın ülke ekonomisin en büyük sıkıntılarından biri olan cari açığa çare olabileceğini belirtti.


Türkiye’nin mobilya başkenti olarak bilinen Ankara Siteler’de faaliyet gösteren Ofis Tekin Exclusive’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, Türk mobilya sektörü ihracatının 2014 yılı rakamlarına göre 2,4 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını hatırlatarak, gelecek yıl sektörün 3 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.


Mobilya sektöründe ‘ticaret fazlası’nın son yıllarda sürekli artığının altını çizen Tekin, “Bu artış sadece ihracat rakamlarında olmadı. Aynı dönemlerde iç piyasadaki talep de sektörde yüzleri güldürdü. Bu günlerde hem siyasi belirsizlik, Ramazan dönemi, yaz aylarının rehaveti gibi etkenler sektörde durgunluğa...