20 / 05 / 2024

moda tarihi restore ediyor

moda tarihi restore ediyor

Armani, Fendi, Bulgari ve Tods gibi dünyaca ünlü markalar restorasyon işine el attı. Tarihi ve turistik mekânların restorasyonlarına sponsor oluyor, maddi ve manevi destekte bulunuyorlar.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

İzmit'teki tarihi binalar restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, tarihi binaları restore ediyor.

Tarihi Kayseri Çarşısı restore ediliyor!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Kerkük kentinde yanarak kullanılmaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın Türkiye'nin öncülüğünde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor!

Irak Kerkük'te çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz duruma gelen tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor.

Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore edildi!

Yüzlerce tarihi karakol içerisinde ayakta kalmayı başaran bu karakollardan biri olan Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore ediliyor.

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi restore ediliyor!

Okmeydanı'daki 440 yıllık tarihi baruthane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Bab'daki tarihi cami ve çarşı restore ediliyor!

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Antalya Akseki'deki tarihi han restore edilecek!

Antalya'nın Akseki ilçesi Bademli Mahallesi'ndeki tarihi han restore edilecek. Akseki Kaymakamı Muhammed Nasır handa incelemelerde bulundu. 

moda tarihi restore ediyor Haberi

moda tarihi restore ediyor


Armani, Fendi, Bulgari ve Tods gibi dünyaca ünlü markalar restorasyon işine el attı. Tarihi ve turistik mekânların restorasyonlarına sponsor oluyor, maddi ve manevi destekte bulunuyorlar. 


Modanın yol haritasını çizen modaevleri için tasarıma yatırım neredeyse hayati öneme sahip. Modanın muhafızları lüks markalar, yerlerini sağlam tutmak için tasarım kadar markalarının tanıtımına da dikkat etmek zorunda. Tanıtımlarını, katalog çekimi, gazete-dergi ilanı, koleksiyon tanıtımı ve 15 dakikalık defilelerden yani artık rutinleşen eylemlerden ötesine taşıma derdindeler. Dünyaca ünlü markalar bunu yapıyor, rutinin dışına çıkarak sürüden ayrılıyor, markalaştırdığı değerlerin altını çiziyor. Son olarak İtalya’da Rönesans mimarisinin mihenk taşı sayılan tarihî yapılar, Armani’den Etro’ya birçok markanın sponsorluklarıyla yenilenecek.


Önce Rönesans modası, sonra Rönesans yatırımı


Armani; Windsor Castle, Statens Museum gibi yapıların yenilenmesine 300 bin Euro yardım edecek. Bulgari ünlü...